22-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Unica neemt Brainpact over

Technisch dienstverlener Unica neemt het in industriële automatisering gespecialiseerde softwarebedrijf Brainpact over. Met de overname versterkt het bedrijf Unica Industry Solutions, dat is gericht op industriële dienstverlening.

Brainpact is sinds 1995 actief op het gebied van software voor industriële automatisering. PLC-besturingen, SCADA-/HMI-toepassingen en MES-systemen worden op maat en klantspecifiek ontwikkeld. Brainpact levert diensten aan onder meer de veevoeder- en voedingsmiddelenindustrie, metaalindustrie, petrochemie en logistieke sector.

Versterking van specialisme

Unica is met het bedrijf Unica Industry Solutions actief op het gebied van industriële oplossingen. Voor diverse opdrachtgevers werkt Unica al jaren samen met Brainpact. In 2017 nam het bedrijf al Pro-Fa Automation over. De overname van Brainpact versterkt Unica Industry Solutions haar kennis van industriële hardware en industriële processen om industriële klanten meer toegevoegde waarde te bieden.

Brainpact wilde het dienstenpakket verbreden en de continuïteit van het bedrijf waarborgen en zocht daarom aansluiting bij een grotere organisatie met een bewezen track record op het gebied van industriële automatisering. Door de overname door Unica kan Brainpact zijn klanten een breder dienstenpakket leveren en meer continuïteit bieden. Brainpact profiteert als onderdeel van Unica van veel ervaring en slagkracht in industriële oplossingen en van de stabiliteit van de meer dan 85-jarige technisch dienstverlener.

Speerpunt in groeistrategie

John Quist, CEO van Unica, noemt de industriële dienstverlening een van de speerpunten in de groeistrategie van zijn bedrijf. "Juist in de complexe industriële wereld, waarin systemen bedrijfskritisch zijn voor de productie en concurrentiepositie, hebben wij veel kennis en ervaring. De acquisitie van Brainpact past in het toenemende belang van automatiseringssoftware in het industriële proces. We zijn blij dat we met deze acquisitie die kerncompetentie van ons bedrijf verder versterken."

Ton Peeters, directeur/eigenaar van Brainpact, ziet er naar uit om de samenwerking met Unica als onderdeel van het cluster Unica Industry Solutions voort te zetten. "De goede samenwerking in de afgelopen jaren vormt een uitstekende basis voor de acquisitie. Als onderdeel van Unica kunnen we een volgende stap maken. Dit geeft ons bijna 25-jarige bedrijf de kans om de groei van de afgelopen jaren voort te zetten en onze klanten te bedienen met een uitgebreider dienstenpakket." Ton Peeters blijft aan bij Brainpact, samen met zijn partner Anja Linskens, die een prominente rol speelt in het bedrijf.

De overname van Brainpact past in de strategie van Unica om de gespecialiseerde activiteiten verder te verbreden. In de afgelopen jaren versterkte Unica zijn organisatie onder meer met de bedrijven Boele Fire Protection (2018), Dotwood (2018), Nsecure (2017), Pro-Fa Automation (2017) en Hellemans Consultancy (2015). Brainpact blijft als onderdeel van het cluster Unica Industry Solutions opereren vanuit het eigen kantoor in Venray. De komende tijd wordt de samenwerking met Unica Industry Solutions in het nabijgelegen Venlo geïntensiveerd.

Terug naar nieuws overzicht