Microsoft Azure Portal is uitgebreid

22-05-2019 | door: Witold Kepinski

Microsoft Azure Portal is uitgebreid

De Microsoft Azure Portal is vernieuwd, onder andere met nieuwe functies die zijn aangekondigd tijdens de Build Developer conferentie. Verder is de gebruikersinterface verbeterd met een overzichtelijke pagina zo meldt Microsoft in een blog.

Via de Azure Resource Graph Explorer kan de gebruikers Azure resources opvragen met behulp van de Quer -taal in de brongrafiek op basis van Microsoft Keyword Query Language (KQL) en vervolgens de resultaten als tabellen of diagrammen vastmaken aan het Portal dashboard.

Verder is het beheer van virtuele machines (VM) verbeterd met de hostnaam dat is ingesteld in het besturingssysteem, inclusief een resourcenaam die wordt gebruikt voor het beheer van de service.

Verder is de portal voorzien van nieuwe functies voor de Azure Kubernetes-service (AKS) waarmee developers Kubernetes oplossingen kunnen ontwikkelen. Met Dev Spaces kan een business manager of developer een project op zijn ontwikkelingsmachine verbinden met een AKS-cluster voor testen en debuggen. Het Deployment Center biedt via Azure DevOps, voorheen bekend als Visual Studio online, de mogelijkheid een gecontaineriseerde toepassing binnen AKS te implementeren met allerlei automation toepassingen.

Lees meer technische details in de blog van Microsoft.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud