Alibaba Cloud breidt aanbod uit voor EMEA-partners

23-05-2019 | door: Witold Kepinski

Alibaba Cloud breidt aanbod uit voor EMEA-partners

Alibaba Cloud, de cloud computing en data intelligence-afdeling van Alibaba Group, heeft aangekondigd dat nog eens negen partners zich bij zijn EMEA Ecosystem Partner Program hebben aangesloten. Het programma werd vorig jaar geïntroduceerd en werd ontwikkeld om de samenwerking tussen de klanten van Alibaba Cloud en partners in Europa, het Midden-Oosten en Afrika te versterken. Alibaba Cloud heeft ook haar inzet voor het voeden van jonge talenten in cloud computing en big data bevorderd door samen te werken met Franse lokale universiteiten. De aankondigingen werden gedaan op Alibaba Cloud Partner Summit, gehouden tijdens de VivaTech-show in Parijs.

De nieuwe partners aan boord van het programma zijn Cloud Temple, Equinix, EVA Group, Groupe Cyllene, GTI Software & Networking, PROJIXI Europe, SKALE-5, SMILE en Xebia. Door samen te werken met Alibaba Cloud kunnen ze samen de digitale transformatie van bedrijven in de EMEA-regio, met name in de detailhandel, faciliteren door gebruik te maken van de expertise van Alibaba Group op het gebied van e-commerce, logistiek en New Retail. Bovendien kunnen de partners gebruik maken van het bedrijfssucces en de marktinzichten om hun aanwezigheid in China uit te breiden met het initiatief "China Gateway".

"Wij geloven in het benutten van de sterke punten van onze partners om een ??sterk ecosysteem voor technologieën en oplossingen te creëren", zegt Yeming Wang, General Manager van Alibaba Cloud EMEA. "Door onze state-of-the-art cloudinfrastructuur en geavanceerde datagediensten aan te bieden, hopen we samen met onze partners de digitale transformatie van bedrijven te versnellen en hen te helpen wereldwijd te slagen in markten, met name in China."

Bestaande EMEA-partners omvatten bedrijven zoals Linkbynet, Ecritel, Micropole en Intel die vorig jaar tot het programma zijn toegetreden. Ze waren niet de enige in het identificeren van de voordelen van samenwerking met Alibaba Cloud; Gartner noemde Alibaba Cloud als derde wereldwijd voor IaaS (Infrastructure as a Service) en IUS (Infrastructure Utility Services), en de eerste in Asia Pacific in dezelfde ruimte.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud