Google Cloud Kubernetes Engine is uitgebreid

22-05-2019 | door: Witold Kepinski

Google Cloud Kubernetes Engine is uitgebreid

Google introduceert verschillende nieuwe features voor Google Kubernetes Engine (GKE) tijdens KubeCon EU; een internationale conferentie in Barcelona.

GKE werd in 2015 geïntroduceerd en heeft sindsdien een nieuwe standaard gezet voor het beheren van Kubernetes-diensten.

Release kanalen
GKE heeft het beheer en de uitrol van nieuwe Kubernetes-releases altijd al vereenvoudigd. Nu voegt Google release-kanalen toe aan GKE, waarmee beheerders clusters op drie verschillende manieren kunnen upgraden - snel, regelmatig of stabiel. Het eerste release channel dat wordt geïntroduceerd is het Rapid Channel. Gebruikers krijgen hiermee vroegtijdig toegang tot de nieuwste versie van Kubernetes.

Test Windows Server-containers in het Rapid Channel
Het eenvoudig kunnen inzetten van Windows-containers is cruciaal voor bedrijven die bestaande toepassingen willen moderniseren en willen verplaatsen naar de cloud. In versie 1.14 van Kubernetes wordt ondersteuning geboden voor Windows-nodes; GKE biedt nu ook ondersteuning voor Windows Server Containers. Gebruikers kunnen hierdoor experimenteren met Windows Server Containers en (vanaf juni) bestaande Windows-applicaties moderniseren vanaf het Rapid Channel.

Stackdriver Kubernetes Engine Monitoring
Stackdriver Kubernetes Engine Monitoring is vanaf nu algemeen beschikbaar. Deze tool biedt gebruikers inzicht in GKE (metrics, logs, events en metadata) vanaf één centrale plek.

Kubernetes-apps op GKE
Het is eenvoudig om geïntegreerde Kubernetes-apps vanaf Google Cloud Platform (GCP) Marketplace direct in te zetten op GKE. Met Kubernetes kunnen applicaties ook eerst in containers on-premise worden ondergebracht voordat ze worden verplaatst naar de cloud.

GKE Advanced
GKE Advanced, tenslotte, biedt features en tools om workloads en clusters eenvoudiger te beheren en te schalen in snel veranderende omgevingen. Gebruikers hebben nog steeds toegang tot de flexibiliteit en het third-party ecosysteem van Kubernetes, maar met een geavanceerde set features.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud