MediaMarkt Nederland richt zich op zakelijke markt

23-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

MediaMarkt Nederland richt zich op zakelijke markt

Na de lancering van een totaaloplossing voor consumenten lanceert MediaMarkt Nederland een nieuw concept voor zakelijke klanten: MediaMarkt Zakelijk. Met MediaMarkt Zakelijk krijgen partijen uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) van een groot assortiment aan zakelijke producten, relevante services en aantrekkelijke prijzen tot hun beschikking. Ook wordt achteraf betalen mogelijk voor zakelijke klanten.

Arnold Sporrel, CEO MediaMarkt Nederland: "Een ondernemer wil uiteindelijk maar met één ding bezig zijn en dat is met zijn eigen bedrijf. Voor alle andere zaken wil hij persoonlijk advies, passende ondersteuning en snelle support. Op het gebied van zakelijke elektronica bieden wij een totaaloplossing waarmee ondernemers volledig ontzorgd worden. Onder de naam MediaMarkt Business zijn we al in verschillende Europese landen succesvol zoals in Spanje, Italië, België en Duitsland. Nu starten we ook in Nederland."

MKB ontzorgen

MediaMarkt Zakelijk speelt in op een belangrijke behoefte van bedrijven om met één partij zaken te doen als het gaat om de aanschaf van verschillende en/of een grotere hoeveelheid producten en diensten. Zo kunnen zij bij MediaMarkt bijvoorbeeld een zakelijke lijn van notebooks, professionele displays en koffiemachines aanschaffen, inclusief relevante services gericht op de MKB-ondernemer. Denk bij dit laatste aan diensten als de installatie van producten, telefonische support speciaal voor zakelijke klanten en schermreparaties op locatie.

Via een persoonlijke accountmanager heeft de klant één aanspreekpunt vanuit de winkel die hem adviseert en begrijpt waar de behoefte van de ondernemer ligt. De accountmanager maakt direct een offerte en bestellingen kunnen snel vanuit voorraad worden geleverd. Hiermee heeft de klant producten en services makkelijk voorhanden. "Op basis van eerdere internationale lanceringen weten we dat er zich veel bedrijven en ondernemers bevinden onder onze winkelbezoekers. Zij hebben vaak speciale wensen en eisen; met MediaMarkt Zakelijk spelen we in op deze behoeften", zegt Marcel Honsbeek, Head of B2B bij MediaMarkt Nederland. "Ondernemers hoeven zich dankzij ons zakelijke concept geen zorgen te maken om randzaken en kunnen zich gewoon richten op waar zij goed in zijn: ondernemen. Wij zijn een echte partner voor het MKB met onze speciale B2B-teams vanuit de winkels. Kortom, ook zakelijk is MediaMarkt: ‘Altijd op zoek naar de WOW voor jou’."

Start in zeven winkels plus online

MediaMarkt Zakelijk wordt gefaseerd uitgerold en start in zeven Nederlandse winkels. Dit zijn Amsterdam ArenA, Utrecht Hoog Catharijne, Den Haag, Rotterdam Centrum (The Corner), Breda, Tilburg en Eindhoven Ekkersrijt. Ook kunnen zakelijke klanten binnenkort terecht bij het online B2B-team en kanaal. Via een speciale landingspagina komen zij in contact met het team van MediaMarkt Zakelijk. Na de start in genoemde zeven winkels staat een verdere uitrol gepland op meer locaties. De ambitie is om op termijn door heel Nederland MKB-ondernemers te bedienen vanuit onze lokale verkoop- en servicepunten. In Spanje bijvoorbeeld is MediaMarkt Business in drie jaar tijd flink gegroeid; van een start in tien winkels naar een volwassen bedrijfsonderdeel met B2B-teams in alle 87 winkels.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware