KnowBe4 neemt security bedrijf CLTRe over

23-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

KnowBe4 neemt security bedrijf CLTRe over

KnowBe4, leverancier van een platform voor security awareness en phishing-simulaties, neemt het Noorse technologiebedrijf CLTRe (red: uitgesproken als 'culture') over. Het bedrijf gaat verder als een onafhankelijke dochtermaatschappij van KnowBe4.

CLTRe levert software waarmee bedrijven de volwassenheid van hun bedrijfscultuur kunnen onderzoeken op het gebied van dataveiligheid en cybercrimerisico's. Het bedrijf beoordeelt dit op basis van zeven dimensies: gedragingen, verantwoordelijkheden, cognitie, normen, compliance, communicatie en houding. De resultaten van zo'n security culture assessment stellen bedrijven in staat maatregelen te nemen en hun bedrijfscultuur op deze gebieden te verbeteren. Dat is cruciaal bij het aanpakken van cybercriminaliteit. 94 procent van alle malware binnen organisaties komt binnen via e-mail. En 95 procent van de organisaties ervaart een kloof tussen de bestaande en gewenste bedrijfscultuur op het gebied van dataveiligheid.

Voordeel voor klanten van beide bedrijven

De overname is voor beide partijen gunstig. Klanten van KnowBe4 krijgen toegang tot het wetenschappelijk onderbouwde assesment-platform van CLTRe en kunnen hiermee in kaart brengen hoe hun beveiligingscultuur door de tijd verbetert. En klanten van CLTRe krijgen toegang tot het platform van KnowBe4 voor phishing-simulatie en security awareness-training. De technologie van CLTRe - de CLTRe’s toolkit en het Security Culture Framework - zal later dit jaar beschikbaar komen voor alle KnowBe4-klanten.

Stu Sjouwerman, directeur en oprichter van KnowBe4: "De overname van CLTRe geeft KnowBe4 de beschikking over een aantal bijzonder nuttige tools waarmee klanten kunnen meten wat het belangrijkst is voor hun informatiebeveiliging: hun beveiligingscultuur. We zijn erg enthousiast om Kai Roer en het CLTRe-team in KnowBe4-team te verwelkomen en onze positie op het Europese vaste land te versterken."

Slimmere beslissingen nemen

Kai Roer, CEO van CLTRe, wijst erop dat het specialisme van KnowBe4 op het gebied van de menselijke factor in IT-security goed aansluit op die van CTRLe. Met behulp van technologie van CLTRe zijn KnowBe4-klanten in staat om hun beveiligingscultuur door te meten, te benchmarken ten opzichte van andere bedrijven in hun sector, en inzicht te krijgen welke onderdelen aandacht behoeven. Dit helpt volgens Roer slimmere beveiligingsbeslissingen te nemen.

Terug naar nieuws overzicht