Harmen Coops en Peter Bogaards aan de slag bij CoolProfs

22-05-2019 | door: Redactie

Harmen Coops en Peter Bogaards aan de slag bij CoolProfs

IT-dienstverlener CoolProfs heeft Harmen Coops (55) aangesteld als senior consultant en Peter Bogaards (55) als medior consultant. Zij vormen de nieuwste uitbreiding op het gestaag groeiende team OutSystems-consultants van CoolProfs. In hun nieuwe functies nemen Coops en Bogaards plaats in scrum teams die in opdracht van klanten maatwerk bedrijfsapplicaties ontwikkelen en spelen daarbij een sturende rol. Met de benoeming van deze ervaren krachten geeft CoolProfs invulling aan zijn missie een productiegerichte en strategische partner te zijn van opdrachtgevers.

Harmen Coops is geen onbekende van de organisatie. Hij was de afgelopen zes jaar als ZZP’er verbonden aan CoolProfs en stond daarbij aan het hoofd van twee scrum-teams die voor WoningNet het nieuwe WoonRuimte Bemiddeling-systeem ontwikkelden. Deze core-bedrijfsapplicatie vervangt een verouderd legacy systeem. De implementatie ervan bracht een grote digitaliseringsslag teweeg en zet WoningNet op de kaart als innovatieve partner van woningcorporaties.

Coops: “Ik werk inmiddels ruim zes jaar met CoolProfs als leverancier van onderscheidende diensten. Sinds het eerste moment vind ik het een mooi, interessant bedrijf met een eigen identiteit; authentiek, eerlijk en professioneel. Dat, gecombineerd met de OutSystems-expertise die CoolProfs in huis heeft en de beoogde groei, maken het bijzonder aantrekkelijk om dit avontuur aan te gaan.”

Peter Bogaards was voor zijn aanstelling bij CoolProfs twintig jaar werkzaam bij CMS- en webdevelopmentbedrijf Seneca waar hij meest recentelijk de functie van servicedeskmedewerker bekleedde. Zijn werkzaamheden bestonden uit het verwerken van klantmeldingen zoals RFC’s (wijzigingsverzoeken) en issues op server-, applicatie- en klantniveau. Ook hield hij zich bezig met de installatie van nieuwe (web)servers en webbeheerapplicaties, en onderhoud aan bestaande servers.

“De mogelijkheid om te werken met het platform van OutSystems is voor mij een belangrijke motivatie om bij CoolProfs aan de slag te gaan,” zegt Bogaards. “Dit low-code platform is een mooie tool die veel mogelijkheden biedt. Daarnaast spreekt CoolProfs me erg aan vanwege de ongedwongen sfeer intern.”

Volgens Eric ten Harkel, algemeen directeur en medeoprichter van CoolProfs, is de uitbreiding zeer gewenst. “De marktvraag naar applicaties gebouwd met OutSystems groeit ontzettend snel. Wij onderscheiden ons van andere OutSystems-partners door onze ervaring, het hoge kwaliteitsniveau en onze betrokkenheid. Steeds vaker vragen klanten ons mee te denken over strategische beslissingen op het gebied van automatisering en digitalisering. Daar kunnen we door de wol geverfde consultants als Harmen en Peter erg goed bij gebruiken.”

Terug naar nieuws overzicht