Pure Storage boekt meer omzet en verlies

23-05-2019 | door: Witold Kepinski

Pure Storage boekt meer omzet en verlies

All-flash specialist Pure Storage zag zijn omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 28 procent stijgen naar 326,7 miljoen dollar. Dat is iets minder dan de verwachtingen van analisten die de omzet  ongeveer 333 miljoen dollar hadden geschat. Het nettoverlies liep op van 64,3 naar 100,3 miljoen dollar.

Pure Storage ceo Charles Giancarlo (foto) zet niet tevreden te zijn met de resultaten maar benadrukt dat zijn bedrijf goed bezig is door onder andere her klantenbestand te verbreden met nieuwe innovaties en investeringen.

De omzet verwachting voor het gebroken boekjaar 2020 ligt nu tussen de 1,7 miljard en 1,77 miljard dollar.

Pure Storage heeft onlangs aangekondigd dat het de krachtige, nieuwe DirectFlash Fabric-mogelijkheid voor end-to-end NVMe-(oF)-ondersteuning heeft toegevoegd aan Purity 5.2, de software-defined engine van de FlashArray//X-producten. Deze nieuwe functionaliteit stelt klanten in staat de hybride cloud via één enkele infrastructuur te benaderen, zodat ze overal applicaties volledig beschermd kunnen draaien.

Pure Storage zegt met zijn storage technologie voor de cloud en met NVMe verder te kunnen groeien. Pure Storage zag onder andere meer vraag naar zijn Evergreen Storage Service, of ES2, het Storage-as-a-Service-aanbod voor hybride cloud omgevingen. Cloud Block Store voor AWS, waarmee de opslagsoftware van het bedrijf native kan worden uitgevoerd op AWS voor het beheren van block storage gegevens op lokale cloud omgevingen en Amazon Web Services cloud omgevingen is ook in trek.

Terug naar nieuws overzicht