Amerikanen hebben liever Facebook coin dan bitcoin
23-05-2019 | door: Redactie

Amerikanen hebben liever Facebook coin dan bitcoin

Een recent onderzoek van het Amerikaanse LendEDU concludeert dat Amerikanen niet zo geïnteresseerd zijn in de cryptocurrency-markt, maar wel uitkijken naar de stablecoin die wordt aangekondigd door Facebook.

Aan de hand van het onderzoek geven Amerikanen de voorkeur aan een investering in de vermeende stablecoin boven een investering in bitcoin (BTC)ethereum (eth) of een andere cryptocurrency. Het complete rapport hier is in te zien. Aan het onderzoek deden 1.000 Amerikanen mee. 7% van de studiegroep heeft ooit in cryptocurrency geïnvesteerd, terwijl 18% van de ondervraagden interesse toont voor Facebook Coin, vanwege het potentiële praktisch nut. Denk hierbij bijvoorbeeld aan internationale transacties naar vrienden en familie in het buitenland of aan een transactiemiddel in marktplaats-achtige Facebook-groepen. Daarbij heeft Facebook een user base van meer dan 1,5 miljard mensen. Verrassend is ook dat maar liefst 57% van de respondenten van mening is dat Facebook een betere cryptocurrency kan ontwikkelen dan de huidige digitale valuta op de markt.

Facebook is in gesprek met investeerders omtrent haar blockchain-project “Project Libra”. De social mediagigant zou op zoek zijn naar een investering ter waarde van $1 miljard. The Wall Street Journal (WSJ) meldt dat Facebook in gesprek is met Mastercard en Visa.

Hoogstwaarschijnlijk in aanloop naar de ontwikkeling en lancering van een Facebook Coin heeft Facebook haar advertentiebeleid voor cryptocurrency- en blockchain-bedrijven versoepeld. Zo vereist Facebook nog steeds een aanmelding en beoordeling van advertenties die gaan over het promoten van cryptocurrencies, maar is deze procedure niet meer van kracht voor advertenties die gaan over blockchain-technologie, nieuws, educatie en events aangaande cryptocurrency.

Auteur: Rico Engelbarts. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl.

Terug naar nieuws overzicht