Lenovo groeit door met PC Business

23-05-2019 | door: Redactie

Lenovo groeit door met PC Business

De Chinese computer- en smartphonemaker Lenovo heeft de afgelopen maanden fors meer winst gemaakt, met name door de verkoop van pc's. Lenovo werd in 2005 eigenaar van de pc-tak van IBM.

Lenovo sloot het kwartaal af met een winst van 118 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder 33 miljoen dollar. De kwartaalomzet kwam uit op 11,7 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 10 procent op jaarbasis.

De resultaten van Lenovo zijn een opsteker voor de Chinese technologie-industrie, die zwaar onder vuur ligt vanwege de kwestie Huawei. Dat technologiebedrijf wordt verdacht van spionagepraktijken en wordt van veel markten verbannen.

Voor het volledige boekjaar haalt Lenovo een omzet van 51 miljard dollar, een stijging van 12,5 procent. De significante stijging in winst omvat een stijging van 459 procent jaar-op-jaar naar 856 miljoen dollar omzet voor belasting en een netto inkomen van 597 miljoen dollar. Lenovo zal zich blijven focussen op hoe ze zich kunnen blijven transformeren om vele consumenten in de hele wereld te kunnen ondersteunen hetzelfde te doen, zo meldt het bedrijf.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Hardware