EyeOne kiest data science-platform Dataiku voor forecasting en planning

27-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

EyeOne kiest data science-platform Dataiku voor forecasting en planning

EyeOn, een adviesorganisatie voor business, supply, demand en financiële planning en forecasting, kiest voor het data science-platform van Dataiku. Met de enterprise AI-technologie van Dataiku heeft EyeOn beter inzicht in de kwaliteit van de data die het krijgt aangeleverd, kan het datateam makkelijker samenwerken en krijgen klanten sneller antwoorden op vraagstukken op het gebied van planning en forecasting.

De keuze voor Dataiku was volgens Martin Daudey, Senior Consultant bij EyeOn niet moeilijk: "We hebben enkele partijen overwogen, maar met Dataiku was er direct een goede klik. Het is een jong, dynamisch en snelgroeiend bedrijf met een innovatief en bewezen platform waarmee we niet alleen onze grootste uitdagingen kunnen oplossen, maar ook in de toekomst met de nieuwste technologie onze dienstverlening kunnen blijven verbeteren."

Kwaliteit van data

Een van de grootste uitdagingen voor EyeOn is de kwaliteit van de data die het van klanten ontvangt. Om goede voorspellingen te kunnen doen en planningen te maken was veel werk nodig om de data op het gewenste niveau te krijgen. Daarvoor gebruikte het verschillende tools die de consultants op hun laptops hadden draaien. Naast het feit dat dit een risico vormt voor de data-integriteit, is het ook geen schaalbare werkwijze en was het moeilijk om hele grootschalige forecasting en planning trajecten uit te voeren. Verder was door het ontbreken van een gebruiksvriendelijk platform, samenwerken met elkaar en met klanten ingewikkeld.

Dankzij de keuze voor Dataiku, is datakwaliteit geen zorg meer voor EyeOn. Dit wordt binnen het platform gecontroleerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van AI-technieken. Ook kan er eenvoudig data governance-beleid worden geïmplementeerd zodat alle ruim zestig medewerkers die vanuit vier verschillende kantoren werken, dezelfde processen hanteren. Dankzij de schaalbaarheid van het platform kan EyeOn voortaan complexere en grotere projecten aan, omdat eenvoudig rekenkracht en opslagcapaciteit kan worden bijgeschakeld.

Steile leercurve

Een ander groot voordeel van het platform is volgens Daudey de steile leercurve: "Als je een beetje kennis hebt van data science, dan is Dataiku redelijk eenvoudig om mee te werken. Ons 20-koppige datateam was direct enthousiast toen ze het zagen. Ook kunnen nieuwe medewerkers snel aan de slag met het platform. Dataiku biedt een modulair systeem met bouwstenen en tools die je op verschillende manieren kunt gebruiken en hergebruiken. Daarnaast kunnen consultants verschillende standaard project-templates kiezen die collega’s hebben gebouwd voor bijvoorbeeld supply chain forecasting. Met deze templates kunnen we klanten met vergelijkbare vraagstukken sneller helpen. Verder wordt het met Dataiku makkelijker om online inzichten met klanten te delen en kunnen we heel duidelijk de toegevoegde waarde van onze dienstverlening laten zien."

Terug naar nieuws overzicht