Exact boekt meer omzet en brutowinst

27-05-2019 | door: Witold Kepinski

Exact boekt meer omzet en brutowinst

Softwareleverancier Exact meldt een een record boekjaar te hebben afgesloten in 2018. De omzet steeg met 14% ten opzichte van het jaar daarvoor naar 209 miljoen euro. Door het succes van de huidige strategie heeft Exact de ambitie om de komende vijf jaar in omzet te verdubbelen. De EBITDA winst in 2018 bedroeg 57 miljoen euro (in 2017 was die 19 miljoen) euro. Netto winst cijfers zijn niet gegeven.

“We zijn erg trots op deze cijfers”, aldus Phill Robinson (foto), CEO van Exact. “De indrukwekkende prestaties van 2018 hebben we te danken aan het geweldige team van Exact-medewerkers, ons toegewijde partnerecosysteem en de prachtige klanten waar we elke dag weer nauw mee samen mogen werken. Deze resultaten laten ook zien dat de nieuwe strategie, met een sterke focus op groei in Nederland en België, zijn vruchten afwerpt. Het grootste deel van de omzet komt uit de thuismarkten, waarbij er ook nog een sterk groeiende vraag is naar ons internationale aanbod. Dat is gebaseerd op oplossingen die veertig talen en wet- en regelgevingen ondersteunen voor middelgrote organisaties.”

Meer dan 400.000 bedrijfsadministraties draaien op Exact Online, een toename van 59.000 sinds 31 december 2017. 18.500 bedrijven werken met de mid-market software van Exact (waaronder Exact Globe en Exact Synergy).

 

Terug naar nieuws overzicht
Software