Wouter Hoeffnagel - 28 mei 2019

Huawei-CEO zegt zich te zullen verzetten tegen Chinese wraak op Apple

Ren Zhengfei (foto), oprichter en CEO van Huawei Technologies, verwacht niet dat de Chinese overheid wraak zal nemen op het handelsverbod dat de Verenigde Staten heeft opgelegd aan Huawei door een vergelijkbaar verbod op te leggen aan techgigant Apple. Indien een dergelijk verbod toch wordt genomen, zegt Zhengfei zich hier tegen te zullen verzetten.

Dit meldt Zhengfei in een interview met recent Bloomberg. Al langer wordt door onder meer analisten gespeculeerd dat China mogelijk wraak neemt op de VS door Apple te weren van de Chinese markt. Analisten van Goldman Sachs schatten in dat een dergelijke stap Apple bijna een derde van zijn wereldwijde omzet kan kosten.

Zhengfei verwacht echter niet dat de Chinese overheid een dergelijke stap zal zetten. "Allereerst: dit zal niet gebeuren. Ten tweede: indien het toch gebeurt, zal ik de eerste zijn die protesteert", aldus de oprichter en CEO van Huawei. "Apple is mijn leermeester, het loopt voorop. Waarom zou ik mij als student tegen mijn leraar keren? Dat nooit."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!