Witold Kepinski - 28 mei 2019

Ingram Micro koopt Franse Cyber Security VAD Abbakan

Ingram Micro koopt Franse Cyber Security VAD Abbakan image

Ingram Micro heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om de Franse Cyber Security VAD Abbakan over te nemen, als onderdeel van de uitbreiding van zijn Cyber Security-activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De overname van Abbakan breidt het netwerk van systeemintegrators en telecommunicatiebedrijven van Ingram Micro in heel Frankrijk uit.

Sophie Deleval, Chief Executive van Ingram Micro France, voegde hieraan toe: "Deze overname bevestigt de transformatie die we twee jaar geleden hebben ingezet om ons vermogen te versterken onze partners te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun bedrijf en om relevant en duurzaam te blijven. Abbakan's en Ingram Micro's teams zullen hun expertise, dynamisme en engagement combineren om een uitstekende waardepropositie te bieden aan de opwindende markt waarin we actief zijn."

Abbakan is een Cyber Security Value Added distributeur in Frankrijk. Het bedrijf biedt Cyber Security Solutions via een netwerk van partners in het hele land via het hoofdkantoor in Parijs en kantoren in Lille, Lyon, Toulouse en verschillende andere locaties. De bestaande klanten van Abbakan hebben nu ook toegang tot de bredere portfolio van cyberbeveiligingsoplossingen en een netwerk van experts van Ingram Micro.

Abbakan CEO, Jean-Charles Vasseur, zegt: "We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Ingram Micro, een van de grootste multinationale bedrijven met een duidelijke focus op de behoeften van cyberbeveiliging."

Abbakan GM, Franck Navarro, voegt hieraan toe: "Dit zal onze middelen versterken en ons bereik in Frankrijk vergroten, en door onze wereldwijde aanwezigheid onze bestaande leveranciers en klanten een sterker ondersteuningssysteem geven."

Dr. Ali Baghdadi, Senior Vice President en CEO van Ingram Micro, META & Cyber Security EMEA: "Cyber Security heeft hoge prioriteit bij Ingram Micro. Een van onze wereldwijde initiatieven is het opzetten van Centers of Excellence (COE) over de hele wereld, en deze strategische acquisitie biedt ons de kans onze mogelijkheden voor toegevoegde waarde verder te verbeteren en onze Cyber Security footprint uit te breiden over heel Frankrijk en de rest van EMEA. "

Abbakan behoudt zijn huidige management en team als onderdeel van de uitgebreide Ingram Micro-activiteiten in Frankrijk. De transactie, die onderhevig is aan de gebruikelijke wettelijke en andere sluitingsvoorwaarden, zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 worden afgerond.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!