Wouter Hoeffnagel - 29 mei 2019

T-Mobile introduceert bellen via 4G en wifi

T-Mobile klanten met een Go-abonnement kunnen vanaf vandaag mogelijk bellen via 4G. Dit geldt voor zowel particuliere klanten als ondernemers. Verwacht wordt dat in de nazomer ook bellen via wifi beschikbaar wordt voor particuliere T-Mobile klanten. Voor zakelijke abonnementen wordt bellen via 4G en wifi later in dit kwartaal tegelijkertijd geactiveerd.

Bellen via 4G, ook VoLTE (Voice-over-LTE) genoemd, en bellen via wifi gelden als nieuwe standaard in de telecomwereld. Mensen willen overal bereikbaar zijn en kunnen bellen, toch kan het nog steeds voor komen dat je op je werk of thuis minder goed telefonisch bereikbaar bent. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met factoren zoals moderne constructie- en isolatiematerialen die het netwerksignaal dempen. Bellen via 4G en wifi kan in dit geval uitkomst bieden.

Overal bellen

Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt: "Met de introductie van bellen via 4G en wifi spelen we in op de behoefte van onze klanten om overal te kunnen bellen. Recent werd ons mobiele netwerk voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot beste van Nederland. Ondanks dit beste mobiele netwerk, kan het voor komen dat sommige van onze klanten niet tevreden zijn met bellen. We zitten nooit stil en ook voor die klanten blijven we innoveren en bieden we nu ook bellen over ons 4G netwerk en zelfs bellen via een willekeurig wifi netwerk. Daar betalen zij niets extra’s voor, zij bellen gewoon uit hun bundel. De klant staat voorop."

Bellen via 4G is volgens T-Mobile voor klanten merkbaar in een verbeterde bereikbaarheid, HD geluidskwaliteit en snellere gespreksverbinding. Met de komst van bellen via 4G kun je gelijktijdig bellen en internetten via 4G. Ook is de verbinding volgens T-Mobile stabieler, wat de kans dat een gesprek onverwachts wordt verbroken verminderd.

Bellen via wifi

Indien beperkte of geen 2G, 3G of 4G netwerk beschikbaar is, biedt wifi-bellen een alternatief. Hierbij wordt via een beschikbaar wifi-netwerk in de buurt verbinding gemaakt met het T-Mobile netwerk.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!