Unit4 neemt Fiscaal Gemak over
29-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Unit4 neemt Fiscaal Gemak over

Unit4 neemt JSKS Software-ontwikkeling B.V. over. Sinds medio 2014 werken Unit4 en JSKS samen voor de verkoop van de fiscale cloudoplossing Fiscaal Gemak. Meer dan 30.000 professionals verwerken jaarlijks zo'n 1,7 miljoen belastingaangiftes met deze software, wat Fiscaal Gemak marktleider maakt.

Met de overname vergroot Unit4 haar focus op de MKB- en accountancymarkt. Als onderdeel van deze focus stelde Unit4 eerder al Herman de Jonge als CEO, Sascha Pistora als CFO en Cees van den Heijkant als Chairman aan van Unit4 MKB Software B.V.. Dit bedrijfsonderdeel bedient de accountancy-, MKB-, financiële intermediairs- en salarismarkt in de Benelux.

Totaaloplossing voor de accountant

Unit4 zet in op zijn complete accountancyplatform in de cloud en integreert hier alle primaire processen van de accountant: fiscaal, boekhouding, salaris. Middels dit platform worden alle data van alle processen in dashboards gepresenteerd aan accountants, wat hen helpt klanten het beste advies te leveren.

"We zijn ongelooflijk blij om JSKS bij Unit4 te mogen verwelkomen", zegt Herman de Jonge. "Uit gesprekken met klanten blijkt dat accountants- en administratiekantoren de enorme hoeveelheid data die ze hebben, willen kunnen inzetten om in te springen op actualiteiten bij hun klanten om hen direct van een goed advies kunnen voorzien. Dat kunnen ze klanten met ons platform bieden. De overname van JSKS toont Unit4’s grote toewijding aan de Nederlandse accountants en de bereidheid te investeren in productontwikkeling en het samenwerkingsplatform voor accountants en hun klanten."

Jarenlange succesvolle samenwerking

Opgericht in 2012 houdt JSKS Software-ontwikkeling B.V. kantoor in Barendrecht waar een team van fiscalisten, accountants, juristen en softwareontwikkelaars werkt. "Na een jarenlange succesvolle samenwerking zijn we erg trots om nu echt onderdeel van Unit4 uit te mogen maken", vertelt Ruud van der Kruk, mede-eigenaar van JSKS.

"Wij herkennen ons sterk in de ambitie van Unit4 om accountants en belastingadviseurs volledig te ontzorgen en te voorzien van de juiste mogelijkheden om hun data optimaal in te zetten en tijd te besparen. Doordat Unit4 de enige ‘one stop shop’ voor accountants in Nederland is zijn we ervan overtuigd dat we met Unit4 samen die ambitie het beste waar kunnen maken."

Het team van Fiscaal Gemak blijft vanuit het huidige kantoor in Barendrecht werken.

Terug naar nieuws overzicht