Wouter Hoeffnagel - 30 mei 2019

T-Mobile en T-Systems integreren dienstverlening om digitalisering te versnellen

T-Mobile en T-Systems integreren dienstverlening om digitalisering te versnellen image

T-Mobile en ICT-dienstverlener T-Systems bundelen IoT-platformen, sensoren en connectiviteit voor de zakelijke markt en steden in Nederland om klanten te helpen digitalisering te versnellen. Deze geïntegreerde dienstverlening zorgt ervoor dat bedrijven en steden niet langer zelf losse componenten hoeven samen te stellen, wat data integratieproblemen voorkomt. De partijen hebben al samengewerkt rond de dienstverlening voor de slimme boiler van energieleverancier Eneco en een parkeeroplossing voor mindervaliden in een Nederlandse stad.

"Waarom zou ieder bedrijf of stad het wiel opnieuw uitvinden?" zegt Sake Algra, managing director van T-Systems Nederland. "Daarom heeft T-Systems een aantal IoT-oplossingen gestandaardiseerd, gecombineerd met sensoren en de connectiviteit van T-Mobile. Zo maken we het eenvoudiger voor bedrijven in Nederland om sneller te profiteren van de voordelen van IoT."

Waardevolle data verzamelen

De gebundelde diensten richten zich onder andere op het verkrijgen van inzicht in locatie en status van goederen tijdens transport, het voorkomen van stilstaande machines op productielocaties en smart building solutions voor meer efficiency en comfort in gebouwen. Alle oplossingen verzamelen waardevolle data waarmee organisaties concrete acties kunnen nemen om hun bedrijfsvoering te verbeteren en digitalisering te versnellen.

Om te voorkomen dat klanten vooral vanuit technisch perspectief starten met IoT hebben de bedrijven workshops ontwikkeld om klanten te begeleiden met hackatons, design thinking en het opstellen van een business case.

Beter voorbereid op 5G

"Met de gebundelde diensten en workshops helpen we klanten hun efficiency te verhogen of nieuwe business modellen te ontwikkelen", zegt Léon Toet, directeur zakelijke markt van T-Mobile. "Door nu al te starten en ervaring op te doen met deze IoT oplossingen zijn bedrijven straks beter voorbereid op de komst van 5G."

Op de T-Mobile Themadag op 4 juni: 'Ondernemen met 5G' tonen T-Mobile en T-Systems de innovatieprojecten die ze samen met hun ecosysteem partners en klanten hebben gerealiseerd.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!