Slowaakse ICT startups presenteren zich in Nederland

31-05-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Slowaakse ICT startups presenteren zich in Nederland

Onlangs organiseerde de Slowaakse ambassade in Den Haag, onder het Slowaakse voorzitterschap van de Visegrad-groep, de 3e editie van een exclusieve startup pitch-wedstrijd van de Visegrad Group-landen en Nederland - V4 Startups in Nederland 2019. De belangrijkste partner van het evenement was het bedrijf AXS Capital Markets Amsterdam.

Een gezelschap van 23 ICT-startups uit Slowakije, Tsjechië, Hongarije, Polen en voor het eerst ook Nederland trok meer dan 100 prominente gasten, waaronder het grootste aantal beleggers, diplomaten, CEO's en vertegenwoordigers van het Nederlandse publiek sector.

Het belangrijkste doel van het evenement was om Slowaakse en Centraal-Europese talenten een uitstekende gelegenheid te bieden om buitenlands kapitaal te bereiken. Volgens de Slowaakse ambassadeur in Nederland, R. Bužek, hebben Slowakije en andere V4-landen een enorm potentieel, dat echter nog grotendeels onaangeroerd is. "Dat is precies waarom de actieve vertegenwoordiging van Slowakije, het land vol goede en originele ideeën, buitengewoon belangrijk is. Slowaakse startups: Planeat, AGROBOTIX, Carrivederci, Solved of Songoroo leverden uitstekend werk op het evenement, trokken veel investeerders aan en vertegenwoordigden Slowakije op een zeer professionele manier."

V4 Startups in 2019 is ook een officieel "community-evenement" geworden van de negende editie van Global Entrepreneurship Summit (GES) 2019, die voor het eerst in Europa zal plaatsvinden - vanaf 3 juni in Den Haag.

De jury koos voor de Tsjechische startup - ThreatMark richtte zich op cybersecurity als de algemene winnaar van het evenement. Ze wonnen een gouden ticket voor GES 2019.

Daarnaast koos de jury de beste startup van elk deelnemend graafschap. Vanuit Slowakije was het de start-up AGROBOTIX, die 's werelds eerste autonome, plantaardig kwekende, slimme robot uitvond met 0% negatieve impact op het milieu. Deze meest veelbelovende Slowaakse startup ontving een award van Andersen Tax & Legal en de gratis investeringsworkshop van NIBC Bank. De Nederlandse startup MindMansion, die fungeert als een exposure-therapietool om angsten en fobieën aan te pakken, was de winnaar uit Nederland.

Het programma van het evenement omvatte ook een paneldiscussie, waarin de investeringsmogelijkheden in de V4-landen werden onderzocht en werd gewezen op het inspirerende Nederlandse startup-ecosysteem. Slowakije werd vertegenwoordigd door de Senior Investment Consultant van het Slowaakse bureau voor investeringen en handelsontwikkeling (SARIO), terwijl de startup-expert van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) namens de Nederlandse regering sprak.

Terug naar nieuws overzicht