Salesforce introduceert low-code blockchain platform voor CRM

30-05-2019 | door: Witold Kepinski

Salesforce introduceert low-code blockchain platform voor CRM

Salesforce, aanbieder van cloud-gebaseerde CRM, heeft Salesforce Blockchain aangekondigd, een low-code platform waarmee organisaties geverifieerde, gedistribueerde gegevenssets kunnen delen in een vertrouwd netwerk van partners en derden. Door blockchain naar het CRM-platform ter wereld te brengen, kunnen bedrijven blockchain-netwerken, workflows en apps creëren die geheel nieuwe klantervaringen opleveren. Salesforce Blockchain maakte zijn debuut op TrailheaDX , de vierde jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Salesforce. De toepassingen komt in 2020 beschikbaar.

"Wij helpen bedrijven bouwen aan de toekomst door baanbrekende technologie toegankelijk en gebruiksvriendelijk te maken - vandaag doen we dat met Salesforce Blockchain", zei Bret Taylor, President en Chief Product Officer, Salesforce. "Nu kunnen bedrijven nieuwe ecosystemen creëren en nieuwe niveaus van interconnectiviteit bereiken via vertrouwde partnernetwerken."

Vandaag de dag is connectiviteit herdefiniëren hoe bedrijven werken en de ervaringen die klanten verwachten zo beweert Salesforce. Om dit te bereiken, moeten bedrijven enorme hoeveelheden gegevens aanwenden en delen met een zich voortdurend ontwikkelend netwerk van partners en derde partijen, en dit allemaal zonder het vertrouwen op te offeren. Dit heeft onnodige niveaus van kosten en inefficiënties geïntroduceerd. Blockchain lost deze "vertrouwenskloof" op door een gedistribueerd grootboek te leveren dat gegevens opslaat, traceert en verifieert in elke partner of elk knooppunt in het netwerk. Organisaties in alle sectoren kunnen gebruikmaken van blockchain voor verschillende gebruiksdoelen zoals asset tracking, credentialing en verificatie en authenticatie van goederen. Door CRM-workflows te combineren met blockchain-gegevens, kunnen bedrijven nieuwe bedrijfsprocessen en -modellen creëren die verkoop, service, marketing en nog veel meer omvatten om de snelheid van het bedrijf te versnellen.

Salesforce Blockchain

Salesforce Blockchain is een low-code blockchain-platform dat de kracht van CRM uitbreidt aldus de vendor. Gebouwd op de open source-technologie van Hyperledger Sawtooth en diep aangepast voor Salesforce Lightning verlaagt Salesforce Blockchain de drempel voor het creëren van vertrouwde partnernetwerken. Met Salesforce Blockchain kunnen bedrijven eenvoudig geverifieerde, gedistribueerde gegevens en CRM-processen bij elkaar brengen.

Met Salesforce Blockchain kan iedereen volgens de leverancier het volgende doen:

Bouw netwerken met clicks - bouw en onderhoud eenvoudig blockchain-netwerken, apps en slimme contracten, uniek voor elk bedrijf, met behulp van de krachtige low-code-mogelijkheden van Salesforce. Klanten kunnen nu een blockchain-object maken en delen in hetzelfde proces als elk CRM-gegevensobject - met klikken, niet met code.

Automatiseer gegevens met Lightning Platform- Maak blockchain-gegevens uitvoerbaar via native integratie met Salesforce. Laag complexe blockchain-gegevens bovenop bestaande verkoop-, service- of marketingworkflows, zoals zoekopdrachten en procesautomatisering. Sterker nog, bedrijven kunnen nu door Einstein aangedreven kunstmatige intelligentiealgoritmen gebruiken die blockchain-gegevens integreren in verkoopprognoses, voorspellingen en meer.

Partners betrekken - Verlaag de toetredingsdrempel voor partners, distributeurs en tussenpersonen om Salesforce Blockchain te gebruiken. Bedrijven kunnen nu API's en vooraf gebouwde apps ophalen en bestaande blockchains integreren met Salesforce. Met een intuïtieve verlovingslaag kunnen bedrijven eenvoudig met derden communiceren en hun blockchain toevoegen met een paar klikken en eenvoudige authenticatiecreërende vertrouwensnetwerken.

Terug naar nieuws overzicht
Software