Witold Kepinski - 01 juni 2019

Salesforce maakt extra kapitaal vrij voor start-ups in Europa

Salesforce, aanbieder van cloud gebaseerde CRM, heeft aangekondigd dat Salesforce Ventures, de wereldwijde bedrijfsinvesteringsgroep van het bedrijf, een Europa Trailblazer Fund met een waarde van 125 miljoen euro heeft gelanceerd om enterprise cloud-startups te blijven stimuleren.

Salesforce Ventures was vorig jaar de meest actieve Corporate VC in Europa en heeft geïnvesteerd in bedrijven die baanbrekend werk verrichten op het gebied van digitale betalingen, machinevisie, kunstmatige intelligentie, blockchain en de API-economie.

"Europa is vandaag een duidelijke leider in cloudtechnologie en we zijn verheugd onze investeringen in de regio te verdiepen", zegt John Somorjai, EVP van Corporate Development en Salesforce Ventures. "Onze toewijding aan Europese startups weerspiegelt de groei van innovatie, ons geloof in de lokale ondernemers en onze focus op het creëren van het grootste ecosysteem van cloudbedrijven ter wereld om klantensucces te stimuleren."

"We zien enorme kansen om te investeren in bedrijven in heel Europa, omdat deze markt op schaal blijft groeien", zegt Miguel Milano, President International bij Salesforce. "Bij Salesforce richten we ons op ambitieuze ondernemers die de meest innovatieve oplossingen ter ondersteuning aan het bouwen zijn. de digitale transformatie van onze klanten. "

Met dit nieuwe fonds blijft Salesforce Ventures investeren in bedrijven in verschillende groeifasen om Salesforce-ondersteuning, productaanpassing en financiering te bieden als ze worden geschaald. De investeringen tot nu toe omvatten innovatieve ondernemingen in verschillende sectoren, waaronder retail, financiële dienstverlening en de publieke sector.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!