Nutanix boekt minder omzet en een hoger verlies

31-05-2019 | door: Witold Kepinski

Nutanix boekt minder omzet en een hoger verlies

Nutanix, specialist op het gebied van cloud computing en hyperconverged infrastructure (hci), maakt de financiële resultaten bekend voor het derde kwartaal van het boekjaar 2019, eindigend op 30 april 2019. De omzet daalde van 289,4 naar 287,6 miljoen dollar. Het nettoverlies liep op van 85,7 naar 209,8 miljoen dollar.

Reden voor een lagere omzet is dat klanten sneller dan verwacht kiezen voor een abonnement / subscriptiondienst die de omzet projecties van het bedrijf een andere uitkomst lieten zien. William Blair-analist Jason Ader becijferde dat abonnementen ongeveer 30 procent minder vooruitbetaalde inkomsten opleveren dan het traditionele licentiemodel van Nutanix.

Hypervisor

Nutanix is zelf goed gestemd: "Hoewel we in het derde kwartaal een omzetdaling te zien gaven naarmate we onze strategische verschuiving naar een recurrent businessmodel van inkomsten verderzetten, positioneren onze sterke basis en toewijding aan onze klanten ons goed voor de lange termijn", aldus Dheeraj Pandey (foto), Chairman, oprichter en CEO van Nutanix. "Succesvolle bedrijven worden in de loop van de tijd gebouwd op een fundament van uitzonderlijke producten, uitstekende klantenservice en getalenteerde en betrokken medewerkers. Met een solide verkoopverhoging in het derde kwartaal en een toegenomen acceptatie van onze AHV-hypervisor, wat wijst op een sterk product en enthousiaste klanten, geloof ik echt dat Nutanix die basis heeft."

Cloud

"We worden gestimuleerd door het momentum en de groei van onze abonnementenactiviteiten naarmate we transformeren naar een recurrent inkomstenmodel, waardoor we een meer voorspelbare inkomstenstroom in de loop van de tijd kunnen realiseren en onze klanten meer flexibiliteit kunnen bieden voor hun hybrid cloud implementaties", aldus Duston Williams, CFO van Nutanix. "Wij geloven dat de acties die we hebben ondernomen om de leadgeneratie te versterken en de verkoopuitvoering te verbeteren, ons goed zullen positioneren voor de toekomst."

Verwachting

Voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2019 verwacht Nutanix een omzet van 280 tot 310 miljoen dollar. De totale omzet voor het hele boekjaar komt uit op 1,23 miljard dollar, een stijging van slechts 6,1 procent van het jaar, minder dat de dubbele groeicijfers in voorgaande jaar.

Sunil Potti

Nutanix Chief Product & Development Officer Sunil Potti, die verantwoordelijk is voor innovaties, heeft verder zijn functie neergelegd zo meldt de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud