Bitcoin (BTC) herstelt, bizarre stijging bitcoin SV (BSV) van +100%
02-06-2019

Bitcoin (BTC) herstelt, bizarre stijging bitcoin SV (BSV) van +100%

Deze week kwam de cryptomarkt in een dipje terecht, maar inmiddels zien we dat de meeste cryptocurrencies weer aan het herstellen zijn. Daarnaast beginnen de altcoins weer terrein te winnen ten opzichte van bitcoin (BTC), en zien we een bizarre prijsstijging bij bitcoin SV (BSV).

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies is op dit moment bijna $281 miljard. Dit niveau wist de cryptomarkt 10 maanden geleden voor het laatst te bereiken. Met de stijging in marktkapitalisatie nam de bitcoin dominantie iets af. Deze staat nu op 55,1%, wat aangeeft dat de altcoins weer terrein aan het winnen zijn.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) handelde op 28 mei nog het grootste deel van de dag rond de $8.700. In de nacht daarop begon BTC echter aan een correctie waarbij de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie met ruim $200 in waarde afnam.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.726 volgens CoinMarketCap na een stijging van bijna 2% in de afgelopen 24 uur. De koers lijkt dus op dit moment weer te zijn hersteld van de recente dip.

Dit herstel zette in op het moment dat bitcoin aankwam bij de 100 hourly moving average (MA)-lijn. Het vond support op $8.430 en begon vanaf dat prijspunt weer te stijgen. Afgelopen nacht werd deze lijn opnieuw getest en opnieuw hield de support het hier. Zolang het boven deze lijn blijft handelen is het mogelijk dat de bulls de koers naar de eerstvolgende resistance op $8.730 kunnen stuwen.

Bizarre stijging Bitcoin SV (BSV)

Tenslotte is de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie iets veranderd. Bitcoin SV (BSV) is namelijk op de 7e plek beland met een marktkapitalisatie van $4,8 miljard. De altcoin wist met maar liefst 106% in waarde te stijgen in de afgelopen 24 uur. De reden is een combinatie van FOMO en fake news.

Op de Chinese sociale media ging namelijk een bericht rond dat Craig ‘Faketoshi’ Wright 50.000 BTC vanuit de originele wallet van Satoshi zou hebben verstuurd. Dit bericht klopt niet maar toch ontstond er FOMO bij veel beleggers in Azië. Dit had deze enorme prijsstijging van BSV tot gevolg. De verwachting is dat bitcoin SV op een zeker moment weer in elkaar zal zakken.

Auteur: Tijmen Bult. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl.

Terug naar nieuws overzicht