Juniper Networks ondersteunt BT bij implementatie van Network Cloud

04-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Juniper Networks ondersteunt BT bij implementatie van Network Cloud

Netwerkleverancier Juniper Networks is door British Telecommunications (BT) ingeschakeld voor de implementatie van zijn Network Cloud. Dit is een flexibelere en sterker gevirtualiseerde netwerkinfrastructuur. De Network Cloud gaat dienen als een centraal platform waarmee BT kan voorzien in de uiteenlopende technologische behoeften van zijn bedrijfsonderdelen.

BT gaat de Network Cloud daarnaast inzetten voor de ontwikkeling van geavanceerde nieuwe diensten die mobiele en vaste netwerkservices verenigen. Het platform maakt het mogelijk om diverse netwerkfuncties te combineren tot een gemeenschappelijk framework dat inzetbaar is voor de wereldwijde organisatie van BT. De Network Cloud biedt netwerkservices voor spraakverbindingen, mobiele core-netwerken, draadloze toegangsnetwerken, internet, televisie en IT-diensten en diverse interne applicaties. De integratie hiervan dringt de operationele kosten terug en vereenvoudigt de bedrijfsprocessen binnen de hele organisatie.

Ondersteuning nieuwe applicaties en workloads

Met zijn Network Cloud-initiatief kan BT ondersteuning bieden voor diverse nieuwe applicaties en workloads en het leeuwendeel van zijn bestaande applicaties en workloads doorontwikkelen. Dit maakt onder meer de uitrol van geconvergeerde vaste en mobiele diensten naar bedrijven en consumenten mogelijk. Ook wordt de time-to-market voor netwerkservices verkort en zowel de levering als schaalbaarheid van spraak- en videodiensten verbeterd.

BT investeert in diverse oplossingen van Juniper. Het gaat onder meer om:

  • Contrail Networking voor het gebruik van beleidsregels voor het hele netwerk en het beheer van workloads in telco-clouds;
  • AppFormix voor het beheer van cloud-processen;
  • Switches uit de QFX-reeks ter ondersteuning van een schaalbaar underlay-netwerk met een ‘spine-and-leaf’-topologie.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud