04-06-2019 | door: Redactie

Togetr en SignalZ IoT bundelen krachten

Togetr en SignalZ (IoT) bundelen krachten en bieden industriële bedrijven daarmee vernieuwende en integrale oplossingen om de digitale transformatie vorm te geven. De convergentie van de fysieke en digitale wereld, gecombineerd met cloud technologie en Machine Learning, opent een wereld van kansen voor industriële bedrijven om nieuwe ervaringen en nieuwe bedrijfsmodellen te creëren aldus de twee bedrijven.

Togetr, leverancier van low-code industriële oplossingen, breidt haar oplossingen uit door de inzet van SignalZ in haar productportfolio. Dit betekent dat aan de ontwikkeling van de Togetr Digitale Twin (PLM, product Configurator) en aan de Togetr Digital Factory de IoT dimensie zal worden toegevoegd.

Voor Togetr klanten betekent dit dat het beheer van werkvoorbereiding gegevens, engineering gegevens, productiegegevens en gebruiksgegevens gecombineerd kunnen worden. Industriële ondernemingen kunnen daarmee een product waarheid (‘single truth’) vastleggen, waarbij deze processen beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Daarnaast biedt SignalZ mogelijkheden voor de Togetr Digital Factory oplossingen. Machinegegevens, assetmanagement kan op basis van de werkelijke gegevens worden ingezet voor procesverbetering en aansturing.

Tom van Oost, architect van SignalZ wijst op het belang van innovatie in de maakindustrie: "Om de concurrentiepositie te behouden en de meerwaarde van low-code oplossingen te vergroten is de IoT dimensie van wezenlijk belang. Daarbij zijn praktische business cases essentieel. Het is belangrijk om de grote hoeveelheid data in de digitale fabriek duiding te geven en te interpreteren middels slimme algoritmes, zodat deze ‘actionable’ wordt."

Theo Hoogendoorn, product-owner Togetr, voegt hieraan toe: "In de maakindustrie zien we steeds vaker dat het integreren van data rond de vaak complexe producten en installaties van essentieel belang is om de concurrentiepositie te handhaven. Wereldwijd inzicht in het functioneren van de geleverde producten opent nieuwe mogelijkheden m.b.t. bijvoorbeeld engineering, service en onderhoud."

Terug naar nieuws overzicht