Redactie - 04 juni 2019

Google cloud diensten in de VS waren even niet altijd bereikbaar

YouTube, Snapchat, Gmail, Nest, Discord en een reeks andere diensten waren zondag vier uur lang moeilijk bereikbaar in de Verenigde Staten. Problemen met Google Cloud lijken aan de basis te liggen.

De panne was vooral te voelen aan de Amerikaanse oostkust, al waren er ook meldingen van YouTube- en Gmail-gebruikers in Europa. Omdat Google Cloud aan de basis lijkt te liggen, waren het vooral Google's eigen diensten die storingen hadden. Zo zou zowat de volledige GSuite problemen hebben gehad, maar ook andere diensten die Google Cloud voor hun back-end gebruiken, waaronder bijvoorbeeld videodienst Vimeo en chatapplicaties als Discord en Snapchat.

Ook ecommerce-app Shopify ondervond storingen waardoor verschillende winkels, zowel offline als online, enkele uren lang geen betalingen konder verwerken.

Volgens Google ligt een opstopping van netwerkverkeer in het oosten van de VS aan de basis van de problemen. Het bedrijf verontschuldigt zich en belooft een onderzoek om ervoor te zorgen dat het niet meer gebeurt.

In samenwerking met Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!