Microsoft investeert in partner succes en groei

04-06-2019 | door: Witold Kepinski

Microsoft investeert in partner succes en groei

Microsoft heeft een aantal zaken binnen zijn Microsoft Partner Network programma getweakt voorafgaand aan de Inspire conferentie die in juli van dit jaar in Las Vegas plaatsvind. Dit meldt Toby Richards (foto), general manager van Microsoft go-to-market (gtm) programma's binnen de Microsoft Commercial Partner organisatie, in een blog.

De aanpassingen helpen partners om hun go-to-market mogelijkheden uit te breiden en in te spelen op de vraag van klanten, aldus Richards. De veranderingen omvatten het introduceren van nieuwe manieren voor partners om zich te differentiëren met allerlei (cloud) diensten. Doel hiervan is dat klanten de expertise en de waarde van Microsoft partners beter begrijpen.

Cloud

De marktkansen voor Microsoft partners zijn volgens Richards aanzienlijk, omdat bedrijven en organisaties hun data, infrastructuur en andere IT naar de cloud blijven verhuizen. "De klanten van vandaag verwachten meer van technologieproviders dan ooit tevoren. Ze willen producten en diensten die hun bedrijfstransformatie versnellen. Bij het kiezen van een partner zoeken ze specialisten met diepgaande vaardigheden, inzicht in en ervaring in hun branche. Klanten vragen Microsoft om hen te helpen contact te leggen met de beste partners en hen te helpen bij het vinden, proberen en kopen van de apps en services die het best voldoen aan hun behoeften terwijl ze naar de cloud blijven verhuizen."

Services

De marktkansen in dit veranderende landschap zijn aanzienlijk, aldus Richards. "De wereldwijde markt voor cloud migratie services zal naar verwachting in 2022 groeien tot 9,4 miljard dollar. Partners die services met toegevoegde waarde bieden, zullen sterke marges zien wanneer ze zich richten op de implementatie van gespecialiseerde bedrijfsapplicaties en projecten die planning, implementatie, integratie, beveiliging en compliance vereisen. Om u voor te bereiden op nieuwe kansen vandaag en in de toekomst, investeren wij in veel aspecten van onze partner business, met het Microsoft Partner Network als uw toegangspunt voor samenwerking met Microsoft en met andere partners."

Advanced Specializations

Richards schrijft verder aan de partners dat ze zich verder kunnen specialiseren. Microsoft heeft in 2018 Advanced Specializations en programma's van Azure expert managed service providers geïntroduceerd om partners te helpen zich te onderscheiden buiten hun Gold partner niveaus. Naast de SAP on Microsoft Azure Advanced Specialization, zal Microsoft meer geavanceerde specialisaties voor Gold-partners introduceren om hun sterke punten in product-, oplossing- of servicegebieden te benadrukken zoals rond Azure Stack, server migratie, security en teamwork.

ISV

De samenwerking en business met andere ISV's is belangrijk zo meldt Richards. In april heeft Microsoft een nieuw programma aangekondigd voor ISV's die bedrijfsapplicaties bouwen met Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Power Platform. Dit programma zal in juli algemeen beschikbaar zijn en biedt verschillende aanbiedingen in het Microsoft Partner Network om ISV's te helpen om de verkoop van applicaties te versnellen en klanten te bereiken via Microsoft en andere partners. "Deze aanbiedingen zullen bestaan naast de services-georiënteerde competenties, met vereisten en voordelen die aansluiten op de behoeften van ISV's. Als uw toepassing in ontwikkeling is, ongeacht de focus, leidt de resourcehub van de ISV u naar de hulpprogramma's, inhoud en services zoals dev-chat waarmee u uw app kunt voltooien. Zodra het klaar is, begint u met het publiceren van uw app op de marktplaats. We bieden u go-to-market services die u helpen uw vermelding te optimaliseren. Bij Microsoft Build hebben we nieuwe omzetkansen voor partners aangekondigd die het resultaat zijn van onze marktplaatsinvesteringen."

"Door samen te werken met andere partners om geïntegreerde oplossingen te leveren die beantwoorden aan unieke klantbehoeften, kunt u uw inkomsten met maximaal 20 procent (volgens een onderzoek van IDC) vergroten en nieuwe groeimogelijkheden voor uw bedrijf ontdekken. Vanaf juli schakelen we deze verbindingen voor ISV's in via een marktplaats en verbinden ze deze met partners in het Cloud Solution Provider-programma. Meer opties zullen naar boven komen door verwijzingen en co-verkopen in de komende maanden."

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Software