Equinix biedt netwerk virtualisatie services op Platform Equinix

04-06-2019 | door: Redactie

Equinix biedt netwerk virtualisatie services op Platform Equinix

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, introduceert Network Edge Services. Met deze dienst kunnen bedrijven hun netwerken binnen enkele minuten virtueel optimaliseren. Deze innovatie is mogelijk door de inzet van netwerkfuncties en virtualisatie (NFV) van meerdere leveranciers die hun digitale toeleveringsketens bij Equinix aansloten.

Network Edge is ontworpen om de digitale transformatie voor bedrijven wereldwijd te versnellen. Hiermee biedt Network Edge ondernemingen een nieuwe manier om hun netwerkdiensten in te zetten op het interconnectieplatform van Equinix, zonder dat ze hiervoor een fysiek datacenter of hardware nodig hebben. Als extra optie binnen Equinix' brede portfolio van fysieke en virtuele interconnectiediensten stelt Network Edge ondernemingen in staat om hun kapitaaluitgaven te verlagen en hun IT- en netwerkdiensten wereldwijd te decentraliseren door de implementatie van een virtueel bruikbare digitale infrastructuur.

Network Edge wordt aangeboden als een breed pakket van leveranciersneutrale, virtuele netwerkdiensten. Klanten kunnen hierdoor netwerk- en beveiligingsapparatuur selecteren, configureren en real-time aansluiten. De diensten worden ondersteund door een aantal toonaangevende leveranciers, waaronder Cisco, Juniper en Palo Alto Networks. Network Edge brengt ultralage latency netwerkdiensten dichter bij eindgebruikers, clouds en waardevolle ecosystemen op verschillende locaties. Hierdoor vermindert Network Edge de inspanningen die nodig zijn voor netwerkoptimalisatie, wat weer zorgt voor kostenbesparingen.

Network Edge bevat ook een ingebouwde integratie met Equinix' wereldwijde on-demand, SDN-geschikte koppelingsservice: Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric). Door de combinatie van Network Edge met ECX Fabric kunnen klanten virtuele edge-apparaten verbinden met clouds en netwerkproviders in nieuwe markten, waardoor hun bereik wordt uitgebreid tot potentieel duizenden nieuwe zakenpartners over de hele wereld. Dit stelt bedrijven in staat om overal te zijn waar nodig om iedereen met elkaar te verbinden en alles wat zakelijk belangrijk is te integreren, aldus Equinix.

Highlights

Met Network Edge kunnen bedrijven virtuele netwerkdiensten inzetten binnen de Equinix International Business Exchange (IBX) faciliteiten zonder voorafgaande kapitaalkosten voor extra apparatuur en infrastructuur. Network Edge is ook compatibel met bestaande fysieke implementaties op Platform Equinix, waardoor de weg naar digitaal zakendoen op wereldwijde schaal verder wordt versneld.

Network Edge geeft klanten de mogelijkheid om te kiezen uit de virtuele netwerkdiensten van meerdere leveranciers. Huidige Network Edge-apparaten zijn onder andere de Cisco Cloud Services Router 1000v, Juniper vSRX Virtual Firewall en Palo Alto Networks VM-serie Firewall, met extra edge-apparaten, waaronder de Cisco SD-WAN, die binnenkort aan Platform Equinix worden toegevoegd.

Network Edge is ideaal voor specifieke digitale toepassingen zoals:
- Cloud-to-cloud routing – Met de groei van cloudadoptie beslaan veel applicaties nu meerdere clouds. Om data-uitwisseling tussen clouds te optimaliseren kunnen virtuele routers worden ingezet die gebruik maken van Network Edge;
- Migreren tussen clouds - Een virtuele router met Network Edge kan een privéverbinding tussen twee clouds aanmaken, waardoor een efficiëntere gegevensoverdracht mogelijk is bij het verplaatsen van grote hoeveelheden data van de ene cloud naar de andere voor back-ups, migraties of analyses;
- Hybride cloud firewall - Network Edge kan worden gebruikt om virtuele cloud firewalls binnen enkele minuten te implementeren. Op deze manier worden netwerken met publiekgerichte eindpunten beschermd, wanneer publiekgerichte applicaties worden gehost op publieke clouds. Network Edge kan ook een virtuele firewall implementeren in combinatie met fysieke firewalls;
- Branch-to-cloud SD-WAN - Om de transformatie van filialen te versnellen, zal Network Edge binnenkort de mogelijkheid bieden om snel interconnectiehubs bij Equinix te bouwen en de connectiviteit tussen filialen, cloudproviders, SaaS-providers en duizenden potentiële zakenpartners via ECX Fabric te optimaliseren.

"Naarmate applicaties in toenemende mate gebruikmaken van meerdere clouds, worden bedrijfsnetwerken uitgedaagd om hun gebruikers van een snelle en veilige applicatie-ervaring te voorzien, waar ze zich ook bevinden”, aldus Sachin Gupta, Senior Vice President, Product Management, Enterprise Networking Business bij Cisco. “Door te werken met Equinix's Network Edge-services kunnen onze zakelijke klanten dicht bij SaaS- en cloudaanbieders komen voor hun wereldwijde locaties. De service biedt ook de mogelijkheid om Cisco SD-WAN-services automatisch in te zetten en te beheren om een optimale applicatie-ervaring te garanderen".

Bill Long, Vice President Interconnection Services bij Equinix: "In het kader van de verdere ontwikkeling van het wereldwijde interconnectieplatform van Equinix introduceren we nieuwe productinnovaties om ondernemingen te helpen hun activiteiten aan de digital edge te transformeren. Met Network Edge bieden we zowel een buitengewoon pakket van virtuele netwerkdiensten, als een overtuigende waardepropositie om ondernemingen te helpen wereldwijd te schalen door binnen enkele minuten digitale infrastructuren in te zetten die klaar zijn voor de digitale revolutie. Door Network Edge naadloos te integreren met onze ECX Fabric service kunnen klanten ook deel gaan uitmaken en profiteren van het grootste interconnectie-ecosysteem ter wereld."

Terug naar nieuws overzicht