Witold Kepinski - 04 juni 2019

Karim Henkens leidt Cegeka in Nederland, DACH en Nordics

IT-dienstenleverancier Cegeka stelt Karim Henkens (53), voormalig CEO van Centric Holding, aan als algemeen directeur voor de noordelijke regio van de groep. Vanaf 1 september zal hij zich concentreren op het verstevigen van Cegeka’s marktpositie in Nederland en de Scandinavische landen. Die groei moet enerzijds organisch worden gerealiseerd en anderzijds door overnames.

Stijn Bijnens, CEO van Cegeka: “Ik ben verheugd dat Karim nu deel uitmaakt van het team. Zijn kennis van de Nederlandse, Duitse en Scandinavische markt zal ons helpen met onze toekomstige groei buiten België. Karim brengt waardevolle sectorkennis, ervaring en relaties naar Cegeka.”

Zander Colaers, voormalig algemeen directeur voor Nederland, wordt COO van de Cegeka Groep. Colaers is in die functie onder meer verantwoordelijk voor de infrastructuurdiensten, alle nearshore-activiteiten en verschillende andere groepsactiviteiten.

Cegeka groepeert zijn activiteiten voortaan in vier geografische regio’s: (1) België, (2) Regio Noord, (3) Regio Oost, en (4) Italië. Lucian Butnaru heeft als algemeen directeur voor Cegeka Oost de leiding in Roemenië in Tsjechië. Butnaru zal de verdere internationalisering verzorgen in Oost-Europa.

Cegeka-dsa, Cegeka’s dochtermaatschappij, maakt geen deel uit van deze wijziging en zet zijn koers verder uit in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Karim heeft 27 jaar gewerkt bij Centric. Sinds zijn vertrek daar heeft Centric eigenaar Gerard Sanderink daar een meer actieve rol.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!