Meerderheid IT-beslissers noemt outsourcing IT security noodzakelijk

05-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Meerderheid IT-beslissers noemt outsourcing IT security noodzakelijk

Slechts 16 procent van de organisaties noemt het niet noodzakelijk om IT-security uit te besteden om mee te komen in de huidige digitale transformatie. Het overgrote merendeel van de organisaties kiest ervoor IT-beveiliging wel uit te besteden.

Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 294 IT-beslissers. De grootste redenen om security uit te besteden aan een externe dienstverlener zijn ontzorgd worden van het beheer (36%), het tekort aan interne securityspecialisten (33%) en de toegang tot kennis in het geval van nood (30%). Dit wordt verklaard door de toenemende complexiteit in het digitale landschap en het razende tempo waarin ontwikkelingen elkaar opvolgen. Organisaties hebben behoefte aan een strategisch sparringpartner op het gebied van IT-security.

Dataverlies is grootste angst

De top drie angsten die IT-beslissers hebben met betrekking tot security zijn het verlies van data (16%), imagoschade (15%) en het verlies van klanten ten gevolge van securityproblemen (11%). Van alle respondenten geeft veertig procent aan niet onzeker te zijn over de betrouwbaarheid van security-oplossingen. De verschillen tussen sectoren zijn groot. Zo is in de zorg de helft van de IT-beslissers niet zeker over de betrouwbaarheid van de security-oplossingen (50%), tegenover een kleine groep IT-beslissers in finance (10%).

Joris Leupen, Managing Director bij Telindus: "De cijfers uit dit onderzoek schetsen een beeld dat we bij Telindus al enkele jaren opmerken bij onze klanten en partners. Het is bekend dat het regelen van security geen bijzaak meer is, maar prioriteit. Vroeger kwam de meeste dreiging van de concurrentie en kon hier rekening mee worden gehouden. Nu zijn disruptie en security de grootste knelpunten geworden en komt de dreiging uit onverwachte hoek. Tegelijkertijd merken we dat organisaties de toenemende complexiteit en snelheid van security-uitdagingen niet meer bij kunnen benen. Logisch dus dat steeds meer organisaties het uitbesteden van IT-security overwegen. Bij Telindus begrijpen we deze dynamiek en bieden we middels een partnership de handvatten om samen de juiste security-omgeving te realiseren. Hierdoor blijft de business van onze klanten innovatief en flexibel."

Rapport

Alle resultaten van het onderzoek zijn gebundeld in het onderzoeksrapport 'Security steeds hoger op de agenda'. 

 

Terug naar nieuws overzicht