LINKIT en Specialisterren bieden autisten kans op loopbaan als test specialist

06-06-2019 | door: Redactie

LINKIT en Specialisterren bieden autisten kans op loopbaan als test specialist

LINKIT, de kennisgedreven IT-sourcingspartner, realiseert in samenwerking met Specialisterren social return bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) door mensen met autisme een kans te bieden om hun loopbaan als (ICT) testspecialist op te bouwen.

Deze overeenkomst valt onder de aanbesteding die is gewonnen door het LINKIT Consortium, bestaande uit DiVetro, Bartosz, LINKIT, Motion10 en Specialisterren. Specialisterren is vaste partner binnen het consortium en levert per 1 mei testdiensten met behulp van IT specialisten met een vorm van autisme aan OCW.

De Rijksoverheid zet al diverse jaren haar inkoopkracht in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. In diverse contracten met leveranciers zijn afspraken gemaakt over het aanbieden of inzetten van mensen uit de zogenaamde social return-doelgroepen. Veel initiatieven sorteren maar matig effect. Om hier verandering in te brengen, heeft het Rijk haar social return beleid doorontwikkeld en wordt nu in de social return-proeftuinen ingezet op meer experimenteren en meer maatwerk. LINKIT en Specialisterren leveren gezamenlijk een creatieve maatwerkoplossing om social return te realiseren.

Binnen het social return-project van LINKIT en Specialisterren gaat het om het migreren van een Document Management Systeem (DMS). Binnen deze migratie worden testwerkzaamheden uitgevoerd door software testers met autisme die deels op locatie bij het Inspectie van het Onderwijs werken en deels bij Specialisterren (testfactory).

Sjoerd van der Maaden, directeur bij Specialisterren, is blij met het initiatief van de sectormanager Inkoop ICT van de rijksoverheid en het ministerie van OCW om de social return-proeftuinen te starten. “Met de social return-proeftuinen wordt ruimte gecreëerd voor échte innovatieve dienstverlening. Bij inhuur van externe medewerkers wordt nu nog vaak gekeken naar mensen met passende CV’s. Daarmee loopt de overheid een heleboel hoogwaardige inhuur mis en lukt het niet om bij te dragen aan social return. Wij leveren goede en hoogwaardige testers die niet altijd voldoen aan de standaardvereisten die gelden voor inhuur. Zij zijn inhoudelijk zeer competent, maar met hiaten in hun carrière waardoor de overheid hen niet inhuurt. Met de social return-proeftuinen is het mogelijk om meer ‘out of the box’ te denken waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook aan de slag kunnen bij de overheid.”

Eric Holierhoek, commercieel directeur bij LINKIT, vindt het relevant om samen met Specialisterren social return te kunnen leveren aan de overheid. “En helemaal leuk dat we het team als cluster gaan leveren. Specialisterren heeft als geen ander ervaring hoe ze dit soort testtrajecten succesvol kunnen inrichten. We zijn erg blij dat ze al jaren trouw partner zijn binnen het consortium.”

Terug naar nieuws overzicht