SentinelOne haalt 120 miljoen euro op tijdens investeringsronde

06-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SentinelOne haalt 120 miljoen euro op tijdens investeringsronde

SentinelOne, gespecialiseerd in autonome endpoint-bescherming, heeft 120 miljoen dollar opgehaald in een Serie-D investeringsronde. Investeerders zijn Samsung Venture Investment Corporation, NextEquity en alle eerdere investeerders waaronder Third Point Ventures, Redpoint Ventures en Data Collective (DCVC). Insight Partners leidde de investeringsronde.

Met de nieuwe investeringen komt het totale bedrag dat SentinelOne heeft opgehaald bij investeerders uit op meer dan 230 miljoen dollar. Het geld wordt vooral gestoken in de verdere ontwikkeling van het autonome AI-platform van het bedrijf, dat endpoint-, cloud- en IoT-bescherming biedt.

Real-time bescherming

SentinelOne biedt real-time bescherming en ActiveEDR (Endpoint Detection en Response) middels gedragsbepaalde kunstmatige intelligentie. Het wordt via een cloud-native platform aangeboden, zonder de noodzaak van een verbinding of updates. Met de nieuwe SentinelOne Ranger kunnen bovendien IoT-apparaten ingezet worden om endpoints te controleren en beveiligingsmaatregelen op te leggen. De nieuwe investeringen worden gebruikt om aan de grote vraag naar het platform te voldoen en de ontwikkeling ervan verder te stimuleren.

"We hebben een technologie ontwikkeld dat endpoint-bescherming radicaal verandert: nu de netwerk-perimeter verschuift, verandert ook de definitie van een endpoint. Ze zijn overal, van traditionele laptops en desktops tot workloads in de cloud en alle IoT-apparatuur. Edge is de nieuwe perimeter", aldus Tomer Weingarten, CEO en mede-oprichter van SentinelOne. "We hebben als eerste EPP en EDR, ofwel preventie, detectie, reactie en opsporing samengevoegd in een enkelvoudige, autonome agent. Nu zijn we de eerste die AI-gebaseerde beveiliging naar de edge brengen, inclusief IoT-apparaten en workloads in de cloud. We zijn klaar voor de toekomst."

SentinelOne is het snelstgroeiende bedrijf in endpoint-bescherming met 217 procent jaarlijkse groei in Accounting Rate of Return, 140 procent jaarlijkse groei in Fortune 500 orders en vorig jaar 3 van de Fortune 10 als klant opgetekend en geïmplementeerd.

Terug naar nieuws overzicht
Security