Wouter Hoeffnagel - 06 juni 2019

'Managers van grote techbedrijven moeten getuigen in Amerikaans onderzoek'

Managers van grote techbedrijven worden opgeroepen om te getuigen in een onderzoek naar potentieel misbruik van de dominante marktpositie van deze bedrijven. Het onderzoek is opgezet door het een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Dit onderzoek staat los van het onderzoek dat de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) en het Amerikaanse ministerie van Justitie aan werken.

Dit heeft deze commissie bekend gemaakt, meldt Reuters. Het onderzoek wordt opgezet door het House of Representatives Judiciary Committee, een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigheden. Het onderzoek is gericht op de concurrentie in digitale markten. "Het is noodzakelijk dat sommige leiders van techbedrijven onderdeel zijn van dit gesprek", aldus de Democratische afgevaardigde David Cicilline.

Cicilline werkt op dit moment aan een lijst met getuigen. Wie op deze lijst staan is vooralsnog niet duidelijk. Hij verwacht dat een deel van deze personen voor de commissie zullen moeten verschijnen om te getuigen of worden geïnterviewd als onderdeel van het onderzoek.

Anonieme bronnen van meldden gisteren aan verschillende media dat de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) en het Amerikaanse ministerie van justitie een onderzoek starten naar Amazon, Apple, Facebook en Google. Onderzocht wordt of deze partijen hun dominante marktpositie misbruiken om concurrenten te benadelen. De bronnen spraken over een onderzoek van 'ongekende schaal naar enkele van de grootste bedrijven ter wereld'.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!