Witold Kepinski - 06 juni 2019

Salesforce boekt recordcijfers in eerste kwartaal van zijn nieuwe boekjaar

Salesforce boekt recordcijfers in eerste kwartaal van zijn nieuwe boekjaar image

Salesforce heeft recordcijfers geboekt in eerste kwartaal van zijn nieuwe boekjaar 2020. De omzet bedroeg 3,74 miljard dollar, dat is een stijging van 24 procent jaar-op-jaar, en 26 procent in constante valuta.

De inkomsten uit abonnementen en ondersteuning bedroegen 3,5 miljard dollar, een stijging van 24 procent op jaarbasis. Professionele diensten en andere inkomsten bedroegen 241 miljoen dollar, een stijging van 23 procent op jaarbasis.

Geografisch gezien zag Salesforce een omzetgroei op jaarbasis van 25 procent in Noord- en Zuid-Amerika (70 procent van de totale omzet), 27 procent in de regio Azië en de Stille Oceaan (10 procent van de totale omzet) en 32 procent in Europa (20 procent van de totale omzet).

Verwachtingen

Voor het tweede kwartaal van het boekjaar verwacht het bedrijf een omzet van 3,94 miljard tot 3,95 miljard dollar, met een winst van 46 tot 47 cent per aandeel. Dat is ongeveer wat de analisten verwachten.

Voor het volledige jaar verhoogde Salesforce de omzet target naar 16,1 miljard en 16,25 miljard dollar.

CRM

"Ik ben erg blij met onze resultaten over dit kwartaal en ik ben vooral verheugd om in het eerste kwartaal een recordomzet te hebben behaald en een operationele cashflow van bijna 2 miljard dollar, een stijging van 34 procent op jaarbasis", aldus Marc Benioff (foto), voorzitter en co-CEO van Salesforce. "We hebben een enorme kans voor ons en zijn goed gepositioneerd voor groei op de lange termijn als 's werelds nummer 1 CRM leverancier."

Partner

"Onze sterke omzetgroei in het kwartaal weerspiegelt de kracht van ons bedrijf en de enorme vraag die we wereldwijd bij klanten zien," zegt Keith Block, co-CEO van Salesforce. "Bedrijven van elke omvang en sector ondergaan een digitale transformatie om hun klanten beter van dienst te zijn en kiezen voor Salesforce als hun partner."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!