Witold Kepinski - 06 juni 2019

Fundaments en Oxilion bundelen hun krachten

Fundaments en Oxilion bundelen hun krachten image

Cloudexpert Fundaments en hostingprovider Oxilion bundelen hun krachten. Het ‘nieuwe’ Fundaments richt zich als full-servicepartner op het ontwikkelen en leveren van hoogwaardige IT-omgevingen voor aanbieders en gebruikers van clouddiensten. Daarnaast wordt het dienstenportfolio uitgebreid met publieke clouddiensten gebaseerd op VMware en Amazon Webservices. De dienstverlening op het vlak van het registreren van domeinnamen en het verzorgen van standaard hostingoplossingen blijven aangeboden worden door Oxilion, als label van Fundaments.

Larik-Jan Verschuren, CEO van Fundaments: “Fundaments levert cloudinfrastructuurdiensten aan de zakelijke markt. De afgelopen jaren kregen wij van onze klanten steeds vaker de vraag of we ook Managed Services konden leveren; een dienst die we bij zusterorganisatie Oxilion al veelvuldig aangeboden zagen aan groot-zakelijke klanten.” Managing Director van Oxilion Raoul Werger, vult aan: “Tegelijkertijd zagen we bij Oxilion juist een steeds grotere tweedeling ontstaan tussen de behoeftes van de particuliere en klein-zakelijke klanten enerzijds en anderzijds die van de groot-zakelijke klanten. In de markt voor particuliere en klein-zakelijke klanten maken we voor onze klanten vooral het verschil dankzij een hele goede (online) service. Bij groot-zakelijke klanten ligt de focus vooral op persoonlijke dienstverlening en complete ontzorging. De daaraan gekoppelde Managed Services zijn al jaren onderdeel van onze dienstverlening. We wilden de groot-zakelijke markt beter en effectiever kunnen bedienen. Door de dienstverlening en ervaring in het bedienen van de groot-zakelijke markt van Fundaments te combineren met de Managed Services van Oxilion, ontstaat een full-service dienstverlener op het gebied van hoogwaardige cloudomgevingen. Het label Oxilion kan zich nu nóg meer concentreren op het leveren van eersteklas zorg op het gebied van standaard hostingoplossingen.”

Cloud

Waar Fundaments tot op heden met name de componenten voor de cloudinfrastructuur leverde, kan de cloudexpert nu ook de hele cloudomgeving bouwen en beheren. Advies en begeleiding bij de ontwikkeling van hoogwaardige cloudomgevingen maken ook onderdeel uit van de uitgebreide dienstverlening. Larik-Jan Verschuren: “Door een continue focus op marktontwikkelingen en technologieën hebben wij ons in de loop der jaren ontwikkeld als expert op het gebied van het creëren van hoogwaardige cloudomgevingen. Vanuit deze expertise willen wij onze klanten helpen om uit te blinken in hun bedrijfskritische online dienstverlening en/of bedrijfsprocessen. Daarvoor moeten zij dus volledig op ons en onze oplossingen kunnen vertrouwen. In onze visie zijn hiervoor alleen de meest hoogwaardige oplossingen goed genoeg. We kiezen daarom niet voor standaardoplossingen. Om de meest betrouwbare oplossing voor ieder vraagstuk te creëren, moet je vrij kunnen denken en waar nodig grensverleggende technologieën toepassen.”

Applicaties

“Daarnaast erkennen we de acceptatie van publieke cloud met spelers als Amazon, Microsoft en Google. Om het beste van deze werelden te kunnen gebruiken, gaan we ons gefaseerd richten op het integreren van de publieke clouds in onze diensten, te beginnen met Amazon Webservices. Door ons te specialiseren in gebruik van deze publieke clouds, dragen we zorg voor expertise en regie bij iedere cloudmigratie. Wij zorgen ervoor dat onze klanten zich kunnen richten op het daadwerkelijke migreren naar de cloud: het gebruiksklaar maken van applicaties, waardoor de organisatie aan de slag kan vanuit de cloud.”

Security

Informatiebeveiliging blijft een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Fundaments. Dit bewijst de organisatie doordat het in bezit is van ISO 9001, ISO 27001, NEN 7510 en ISAE 3402 certificeringen. Johan Mulder, Sales Manager van Fundaments: “Voor onze klanten is een goed beheerde cloud van strategisch belang, maar veelal geen kernactiviteit. Uitbesteden van de cloud bij Fundaments is het samen bepalen van de juiste ‘outsourcingstrategie’. Met de fusie bieden we één aanspreekpunt, een belangrijke vereiste bij het volledig uitbesteden van het cloudfundament. Samen met onze slimme, veilige en flexibele dienstverlening zijn we in staat om onze klanten volledig te ontzorgen.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!