Wouter Hoeffnagel - 06 juni 2019

KPN kiest definitief voor opheffen XS4ALL

KPN kiest definitief voor opheffen XS4ALL image

KPN heft het merk XS4ALL definitief op, ondanks dat het plan tot veel protest heeft geleid. De provider heeft zijn personeel hier donderdagochtend over geïnformeerd.

Dit blijkt uit een verklaring van de ondernemingsraad (OR) van XS4ALL. KPN kondigde op 5 juni aan XS4ALL te willen integreren in het merk KPN, waarbij de merknaam XS4ALL komt te vervallen. Het plan leverde veel protest op van XS4ALL-klanten, die willen dat het merk behouden blijft. "In de afgelopen periode hebben wij als OR van XS4ALL een sensitiviteitsanalyse gedaan. Hieruit blijkt dat er substantiële risico's bestaan die wezenlijke impact op dit plan hebben. Deze analyse is met KPN gedeeld. Daarnaast is de afgelopen weken samen met experts van Stratix een business plan gemaakt voor behoud van XS4ALL. In dit plan wordt waarde toegevoegd en blijven banen behouden. Desondanks wil KPN kiezen voor een integratie", schrijft de OR van XS4ALL in de verklaring.

Gedwongen overstap naar KPN

"Voor de integratie meent de bestuurder medewerkers op korte termijn gedwongen naar KPN over te brengen. Wij hebben gerede twijfel dat een eventueel integratietraject goed zal verlopen wanneer mensen onvrijwillig moeten overstappen. Eerder in het proces was hier ook geen sprake van. Tevens heeft de integratie volgens het plan tot gevolg dat de XS4ALL OR wordt opgeheven en wij niet langer voor het belang van de XS4ALL medewerkers kunnen opkomen", schrijft de OR.

"Omdat wij de aanvraag gisteren ontvangen hebben zijn we nog niet in staat geweest om een formeel standpunt te bepalen. Dit zullen we de komende periode doen aan de hand van gesprekken met KPN en de medewerkers van XS4ALL. Hierbij zijn de bovenstaande punten voor ons van groot belang."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!