Facebook gaat deze maand nog eigen cryptocurrency onthullen en wil geldautomaten gaan plaatsen
08-06-2019 | door: Redactie

Facebook gaat deze maand nog eigen cryptocurrency onthullen en wil geldautomaten gaan plaatsen

Social mediagigant Facebook is van plan zijn cryptocurrency nog later deze maand te onthullen. Dat blijkt uit berichtgeving van The Information van 5 juni.

Eind vorige maand kwam naar buiten dat het cryptocurrency-project van Facebook intern de GlobalCoin heet en dat Facebook van plan is deze begin 2020 te lanceren.

Volgens The Information zal de onthulling echter deze maand al plaatsvinden. Tevens schrijft The Information dat werknemers bij Facebook ervoor kunnen kiezen om uitbetaald te worden in de cryptocurrency.

Ook zou Facebook van plan zijn om fysieke geldautomaten te plaatsen waar gebruikers de cryptocurrency mee kunnen kopen. Daarnaast zou Facebook in gesprek zijn met externe partijen zodat zij als nodes (om transacties op de blockchain te valideren) kunnen fungeren. Naar verluidt kost het partijen zo’n $10 miljoen om mee te doen.

Verder meldt The Information dat Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, vertrouwen heeft in het project maar dat de COO en CFO “sceptisch” zijn.

Deze week was Facebook nog in gesprek met de Amerikaanse toezichthouder, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), over de regelgeving omtrent het lanceren van een eigen cryptocurrency.

Een week eerder zou Facebook al met meerdere cryptocurrency exchanges gesproken hebben waaronder Gemini, de exchange van de Winklevoss-tweeling.

Gisteren spande John de Mol een kort geding aan tegen Facebook. Hij houdt het bedrijf verantwoordelijk voor de vele neppe bitcoin (BTC) advertenties die op sociale media zijn verschenen met zijn naam en gelijkenis erop.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Auteur: Kevin Schijven. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl.

 

Terug naar nieuws overzicht