KPN investeert in online zorgplatform Pharmeon

07-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

KPN investeert in online zorgplatform Pharmeon

KPN Ventures verstrekt groeikapitaal aan Pharmeon. Het online zorgbedrijf krijgt zo extra slagkracht om in te spelen op de groeiende vraag naar online communicatie tussen zorgverleners en de consument. Naast de kapitaalsinvestering gaat Pharmeon ook nauwer samenwerken met KPN Health.

Zorgconsumenten willen steeds meer online zelf kunnen regelen, blijkt ook uit onderzoek van het CBS. Zorgverleners hebben daarnaast de verplichting om voor 1 juli 2020 gegevens online toegankelijk te maken. Naar verwachting neemt het gebruik van digitale zorg de komende tijd dan ook snel toe.

Inspelen op toegenomen vraag

Gideon Kreytz, directeur Pharmeon: "Onze ambitie is om Uw Zorg online uit te bouwen tot hét platform voor online zorg. KPN is een sterke partij met een goed netwerk. Deze samenwerking helpt ons om goed in te kunnen spelen op de sterk toegenomen vraag naar en gewenste uitbreiding van onze service. Het verstevigt onze positie als onafhankelijke online partner voor nu ruim 4000 praktijken."

"Wij zien het als onze taak om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de digitale transformatie van de zorg- en gezondheidssector", zegt Kees Donkervoort, directeur van KPN Health. "Lagere kosten, verbeteren van de toegankelijkheid plus een hoge kwaliteit. Daarbij hebben we niet alleen aandacht voor de zorg en de zorgverleners, maar ook voor het gezond zijn en gezond blijven van alle Nederlanders. Samen met Pharmeon maken we digitale zorg voor steeds meer mensen toegankelijk. We zijn dan ook erg blij met de participatie in Pharmeon en verheugen ons op de samenwerking."

Terug naar nieuws overzicht