Wipro neemt International TechneGroup Incorporated (ITI) over

07-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Wipro neemt International TechneGroup Incorporated (ITI) over

Wipro, leverancier IT-, consulting- en business process-diensten, neemt International TechneGroup Incorporated (ITI). ITI is een leverancier van digital engineering- en manufacturing-oplossingen.

ITI levert wereldwijd diensten op het gebied van Computer Aided Design (CAD)- en Product Lifecycle Management (PLM)-interoperability. Met zijn oplossingen voor Model Based Enterprise (MBE), data-interoperability en datamigratie biedt ITI bouwstenen voor Industry 4.0 en helpt het bedrijf met het bouwen van ‘next generation’ digitale ondernemingen.

ITI is opgericht in 1983 en heeft zijn hoofdkantoor in Milford, Ohio (VS). Het bedrijf heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Israël en Duitsland en biedt softwareproducten en -diensten aan fabrikanten in de luchtvaart, automotive, gezondheidszorg en andere industrieën. ITI heeft langdurige samenwerkingsverbanden met CAD-, Computer Aided Manufacturing (CAM)-, Computer Aided Engineering (CAE)- en PLM-leveranciers, waardoor het allerlei vendor/OEM-integratie- en interoperabiliteitsoplossingen biedt.

Industrial & Engineering Services

Het aanbod en de oplossingen van ITI zullen worden geconsolideerd als onderdeel van Wipro's Industrial & Engineering Services-activiteiten en zullen functioneren als Amerikaanse dochteronderneming van het bedrijf. Met Wipro Industrial & Engineering Services biedt Wipro klanten een platform om te innoveren en de volgende generatie producten en platforms op schaal te bouwen, met behulp van een aanpak genaamd 'EngineeringNXT'.

"Wanneer ondernemingen innoveren en investeren in 'EngineeringNXT', zijn ze op zoek naar manieren om een Digital Thread te bouwen voor design, engineering en productie. Deze overname vormt een aanvulling op de kernvaardigheden van Wipro in Industry 4.0 en stelt ons in staat om end-to-end-oplossingen aan te bieden in Digital Engineering en Manufacturing. We heten de medewerkers van ITI welkom en zijn ervan overtuigd dat hun unieke aanbod en oplossingen waarde toevoegen aan onze organisatie", zegt Harmeet Chauhan, Senior Vice President van Industrial & Engineering Services, Wipro.

Synergie

"Onze klanten en medewerkers zullen profiteren van de synergie van het gecombineerde productportfolio van ITI en Wipro", zegt Tom Gregory, CEO van International TechneGroup Incorporated. "Klanten krijgen toegang tot Wipro's wereldwijde diensten en ITI's vernieuwende oplossingen om zo de adoptie van digitale manufacturing-initiatieven te versnellen. We kijken ernaar uit om deel uit te maken van de Wipro-familie."

De overname is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen. De partijen verwachten de overname af te ronden in het kwartaal dat eindigt op 30 september 2019.

Terug naar nieuws overzicht