Wouter Hoeffnagel - 07 juni 2019

Huawei ontkent orders voor smartphonecomponenten te verlagen na Amerikaans verbod

Huawei ontkent orders voor smartphonecomponenten te verlagen na Amerikaans verbod image

Huawei heeft orders bij grote leveranciers van smartphonecomponenten geannuleerd of verminderd, meldt Nikkei. Huawei ontkent de berichtgeving.

Taiwan Semiconductor Manufacturing bevestigt volgens Nikkei dat orders vanuit Huawei zijn teruggelopen sinds de Verenigde Staten Huawei op een zwarte lijst hebben geplaatst. Op basis van bronnen meldt Nikkei daarnaast dat Huawei zijn verwachtingen voor het totaal aantal verscheepte smartphones in de tweede helft van 2019 met 20 tot 30% naar beneden heeft bijgesteld.

'Geen veranderingen'

Huawei ontkent de berichtgeving. "Onze wereldwijde productieniveau's zijn normaal, met geen noemenswaardige veranderingen in welke rihcting dan ook", zegt een woordvoerder van Huawei tegen Reuters. Ook geeft de woordvoerder aan dat er geen verandering is in de verkoopcijfers van de smartphones van het bedrijf.

Reuters heeft ook TSMC om een reactie gevraagd, maar kreeg hierop geen reactie. Wel meldde het bedrijf op zijn jaarlijkse algemene vergadering dat het verbod dat is opgelegd aan Amerikaanse bedrijven om zaken te doen met Huawei op de korte termijn impact heeft op TSMC. De verwachtingen voor dit jaar zijn echter goed.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!