Redactie - 07 juni 2019

Cisco koopt IoT Security specialist Sentryo

Cisco koopt IoT Security specialist Sentryo image

Cisco koopt IoT Security specialist Sentryo zo meldt het bedrijf in een blog van Rob Salvagno Vice President Corporate Development and Cisco Investments.

Salvagno meldt: Het Internet of Things (IoT) biedt een enorm potentieel voor bedrijven om hun productiviteit te verhogen, toegang te krijgen tot diepe intelligentie en nieuwe omzetkansen te creëren. Tegelijkertijd worstelen veel organisaties met het implementeren van IoT-projecten omdat ze niet kunnen opschalen naar productie en het moeilijk vinden om een snel uitbreidende infrastructuur te beheren en te beveiligen. Om onze klanten te helpen deze uitdaging aan te gaan, maak ik met genoegen kennis met de intentie van Cisco om Sentryo te kopen, een bedrijf gevestigd in Lyon, Frankrijk, dat zichtbaarheid van apparaten en beveiligingsoplossingen biedt voor industriële controlesysteem (ICS) netwerken.

De industriële IoT / OT-technologieoplossing van Sentryo helpt bedrijven zoals bedrijven in de sectoren energie, productie, olie en gas en vervoer om de veerkracht van hun industriële netwerken te waarborgen en te beschermen tegen cyberveiligheidsaanvallen. Door Cisco's intent-gebaseerde netwerkarchitectuur te combineren met Sentryo's mogelijkheden, kunnen klanten IoT-voordelen vastleggen , netwerken en apparaten op grote schaal beheren, samenwerking tussen IT- en OT-afdelingen mogelijk maken en hun activa en gegevens beter beschermen.

Zowel Cisco als Sentryo erkennen de unieke uitdagingen voor industriële klanten en onze twee bedrijven hebben al de mogelijkheid gehad om samen te werken. We hebben Sentryo's Edge Sensor en onze industriële netwerkhardware geïntegreerd met Cisco's IOx-applicatiekader. Eerder dit jaar lanceerde Cisco de eerste geïntegreerde netwerkarchitectuur van de industrie die op intentie gebaseerde netwerkmogelijkheden uitbreidt naar de IoT-edge . Wij geloven dat connectiviteit de basis is voor IoT-projecten en door de kracht van het netwerk te ontketenen, kunnen we de operationele efficiëntie drastisch verbeteren en nieuwe zakelijke kansen ontdekken. Met de toevoeging van Sentryo kan Cisco de engineers van besturingssystemen dieper inzicht bieden in de te optimaliseren assets, anomalieën detecteren en hun netwerken beveiligen.

Verwacht wordt dat de overname vóór het einde van Cisco's eerste kwartaal van het boekjaar 2020 (26 oktober 2019) zal worden afgesloten in afwachting van alle gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen, ook in Frankrijk. We kijken ernaar uit om het Sentryo-team te verwelkomen bij Cisco!

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!