PDP Gaming vraagt rechter gebruik Poly-logo te verbieden

07-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

PDP Gaming vraagt rechter gebruik Poly-logo te verbieden

Poly, het bedrijf dat is ontstaan uit de fusie van Plantronics en Polycom, mag zijn nieuwe logo mogelijk niet meer gebruiken. PDP Gaming stelt dat het logo te veel lijkt op het PDP-merk en vraagt een federale rechter in de Verenigde Staten het gebruik van het logo door Poly te verbieden terwijl de rechtszaak loopt.

Dit meldt UC Today. PDP Gaming diende in april een klacht in tegen Poly wegens het nieuwe logo, dat teveel gelijkenis zou hebben met het eigen logo van PDP Gaming. Dit is volgens PDP Gaming vooral problematisch aangezien beide partijen headsets leveren die gebruikt kunnen worden voor gaming.

Indien de federale rechter oordeelt dat Poly het logo niet meer mag gebruiken tijdens de rechtszaak, kan dit een flinke impact hebben op het bedrijf. Het logo is door Poly actief gebruikt in marketinguitingen rondom het merk. Ook zijn juridische geschillen over logo's en schendingen van auteursrechten vaak niet snel opgelost en kunnen jarenlang voortslepen. Indien PDP Gaming de rechter weet te overtuigen het gebruik van het nieuwe Poly-logo te verbieden tot er een definitieve uitspraak is, kan dit ertoe leiden dat Poly dit logo dan ook langere tijd niet kan gebruiken.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware