Wouter Hoeffnagel - 08 juni 2019

Wipro benoemt Rishad Premji tot Executive Chairman

Wipro benoemt Rishad Premji tot Executive Chairman image

Azim Premji treedt na 53 jaar leiding te hebben gegeven aan leverancier van IT-, consulting- en business process-diensten Wipro op 30 juli af als Executive Chairman. Hij geeft het stokje over aan zijn zoon Rishad Premji, Chief Strategy Officer en lid van de Raad van Bestuur.

Azim Premji, één van de pioniers van de Indiase technologische industrie en oprichter van Wipro Limited, treedt bij de voltooiing van zijn huidige termijn op 30 juli 2019 af als Executive Chairman. Azim Premji wordt opgevolgd door zijn zoon Rishad Premji. Hij blijft in de Raad van Bestuur als Non-Executive Director en Founder Chairman. Ook blijft Premji voorzitter van Wipro Enterprises en tevens voorzitter van de raad van bestuur van Wipro-GE Healthcare.

Wipro 53 jaar lang geleid

In de 53 jaar dat Azim Premji leiding heeft gegeven aan Wipro heeft hij een klein bedrijf dat gehydrogeneerd kookvet produceerde uitgebouwd tot een wereldwijde IT-bedrijf met een waarde van 8,5 miljard dollar. Ook leidde hij de ontwikkeling van Wipro Enterprises tot een wereldwijde speler op het gebied van FMCG, infrastructuurtechnologie en medische hulpmiddelen met een omzet van ongeveer 2 miljard dollar.

Chief Executive Officer en Executive Director Abidali Z. Neemuchwala wordt herbenoemd tot Chief Executive Officer en Managing Director. Deze wijzigingen worden van kracht op 31 juli 2019, onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!