IBM trekt zich terug uit mainframedeal T-Systems

07-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

IBM trekt zich terug uit mainframedeal T-Systems

IBM trekt zich terug uit een mainframe-deal die het bedrijf eerder sloot met T-Systems, onderdeel van Deutsche Telekom. De stap volgt na een negatieve eerste beoordeling van het plan door de Duitse mededingingstoezichthouder.

Dit maakt het Duitse Bundeskartellamt bekend. Andreas Mundt, voorzitter van de toezichthouder, stelt dat 'IBM een dominante positie heeft in de Europese Economische Regio, die verder zou zijn versterkt door de overname van personeel en essentiële infrastructuur van zijn concurrent T-Systems'.

Mainframediensten leveren aan T-Systems klanten

IBM en T-Systems maakte in januari bekend te willen samenwerken op het gebied van mainframes. Het zou niet gaan om een overname, maar om een samenwerking. IBM zou hierbij medewerkers en hardware van T-Systems overnemen, met als doel deze mainframediensten aan klanten van T-Systems te leveren. Contracten met klanten zouden ook na afronding van de deal bij T-Systems blijven, terwijl het bedrijf meldde ook zelf actief mainframediensten te zullen blijven leveren.

Eind mei maakte de Duitse toezichthouder al bekend het onderzoek naar de deal met twee weken te verlengen tot 9 juli. IBM wacht het resultaat van dit onderzoek niet af en trekt zich terug uit de deal.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware