Witold Kepinski - 08 juni 2019

Elastic koopt endpoint security specialist Endgame

Elastic, het bedrijf achter Elasticsearch en de Elastic Stack, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Endgame te kopen, een beveiligingsbedrijf dat zich richt op endpoint security en detectie. Dit meldt Shay Banon, CEO en oprichter van Elastic.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst, die is goedgekeurd door de raden van bestuur van beide bedrijven, zal Elastic Endgame aanschaffen voor een totale aankoopprijs van 234 miljoen dollar, afhankelijk van de gebruikelijke aanpassingen. De aankoopprijs zal worden betaald door de uitgifte van Elastic-aandelen, de veronderstelling van uitstaande aandelenwinst en de terugbetaling van uitstaande schulden, die momenteel 14 miljoen dollar bedraagt.

De voorgestelde overname zal het vermogen van Elastic om een uitgebreide beveiligingsoplossing te bieden gericht op eindpunt beveiliging en geïntegreerd met de bestaande SIEM-inspanningen van Elastic, verder vergroten aldus het bedrijf.

Endgame wordt gebruikt door bedrijven en overheidsinstanties voor eindpuntpreventie, detectie en reactie (EPP + EDR). In combinatie met de SIEM-inspanningen van Elastic helpen Endgame's EDR- en EPP-capaciteiten organisaties met het jagen op bedreigingen.

In het vierde kwartaal steeg de omzet van Elastic met 63 procent naar 80,6 miljoen dollar.Het GAAP-bedrijfsverlies bedroeg 32,1 miljoen dollar.

De totale omzet over het gebroken boekjaar steeg met 70 procent naar 271,7 miljoen dollar. Het GAAP-bedrijfsverlies bedroeg 101,4 miljoen dollar.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!