Dell Technologies pakt meer marktaandeel in server markt

08-06-2019 | door: Witold Kepinski

Dell Technologies pakt meer marktaandeel in server markt

Dell heeft zijn voorsprong op Hewlett Packard Enterprise (HPE) op de wereldwijde servermarkt uitgebreid zo meldt onderzoeksbureau IDC. De totale omzet in de markt groeide met 4,4 procent jaar op jaar tot 19,8 miljard dollar. Het aantal verzendingen daalde met 5,1 procent tot iets minder dan 2,6 miljoen stuks.

De algemene servermarkt vertraagde in 1Q19 na zes achtereenvolgende kwartalen te hebben meegemaakt van een omzetgroei met dubbele cijfers, hoewel er nog steeds sprake is van krachtige groei. De volumeserver-omzet steeg met 4,2 procent tot 16,7 miljard dollar, terwijl de serveroutput in het middensegment met 30,2 procent groeide naar 2,1 miljard dollar. Hoogwaardige systemen stegen sterk voor een tweede opeenvolgend kwartaal en daalden met 24,7 procent op jaarbasis tot 976 miljoen dollar.

"De vraag van zowel enterprise buyers als hyperscale bedrijven die via ODM's kochten was minder vraatzuchtig dan in voorgaande kwartalen, in combinatie met een moeilijke vergelijkingsperiode van een jaar geleden, had dit een invloed op het tempo van de marktgroei in het eerste kwartaal", zegt Sebastian Lagana, research manager Infrastructuurplatforms en -technologieën bij IDC. "Dit was het duidelijkst in dalende eenheidsverzendingen tijdens het kwartaal, hoewel de gemiddelde verkoopprijs per jaar (ASP) de ondersteunde omzetgroei voor veel leveranciers verhoogt. Zolang de vraag naar rijkelijk geconfigureerde servers verdere ASP-groei ondersteunt, zal de markt dit compenseren lichte dalingen in het volume van de eenheid."

Vendors

De nummer 1 positie op de wereldwijde servermarkt in 1Q19 was Dell Technologies met een marktaandeel van 20,2 procent, gevolgd door HPE / New H3C Group, met een marktaandeel van 17,8 procent. Dell Technologies zag de omzet met 8,9 procent stijgen op jaarbasis, terwijl HPE / New H3C Group de omzet met 0,2 procent verhoogde.

Gebonden voor de nummer 3 positie tijdens het kwartaal waren Inspur / Inspur Power Systems, Lenovo en Cisco, die respectievelijk 6,2, 5,7 en 5,3 procent gezamenlijke serveromzet genereerden. Inspur / Inspur Power Systems verhoogde haar omzet jaar op jaar met 36,4 procent; Lenovo groeide jaar na jaar met 3,9 procent; en Cisco verhoogde zijn omzet met 6,9 procent op jaarbasis.

De ODM Direct-groep van leveranciers vertegenwoordigde 23 procent van de totale marktomzet en daalde met -1,0 procent van jaar tot jaar tot 4,55 miljard dollar.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware