Amazon ECS ondersteunt nu Windows containers

08-06-2019 | door: Witold Kepinski

Amazon ECS ondersteunt nu Windows containers

Amazon ECS ondersteunt nu Windows-containers op containerinstanties die worden gestart met de Amazon ECS-geoptimaliseerde Windows AMI. Dit meldt AWS op zijn site. Er zijn wel een aantal restricties.

AWS meldt:

Windows-containerinstanties gebruiken hun eigen versie van de Amazon ECS-containeragent. Op de Amazon ECS-geoptimaliseerde Windows AMI wordt de Amazon ECS-containeragent uitgevoerd als een service op de host. In tegenstelling tot het Linux-platform loopt de agent niet in een container omdat deze het register van de host gebruikt en de named pipe at \\.\pipe\docker_engineom te communiceren met de Docker-daemon.

De broncode voor de Amazon ECS-containeragent is beschikbaar op GitHub . We raden u aan trekkingsverzoeken in te dienen voor wijzigingen die u wilt laten opnemen. We bieden momenteel echter geen ondersteuning voor het uitvoeren van aangepaste exemplaren van deze software. Je kunt openstaande problemen voor Amazon ECS en Windows bekijken op onze GitHub-problemenpagina .

Amazon ECS verstrekt AMI's die zijn geoptimaliseerd voor Windows-containers in de volgende varianten.

Amazon ECS-geoptimaliseerde Windows 2019 AMI - Aanbevolen voor het starten van uw Amazon ECS-containerinstances op het Windows-besturingssysteem.

Amazon ECS-geoptimaliseerde Windows 2016 AMI - Beschikbaar voor het starten van uw Amazon ECS-containerinstances op het Windows-besturingssysteem.

Windows Container-restricties

Hier zijn enkele dingen die u moet weten over Windows-containers en Amazon ECS.

Windows-containers kunnen niet worden uitgevoerd op Linux-containerinstanties en omgekeerd. Om ervoor te zorgen dat taken correct worden geplaatst voor Windows- en Linux-taken, moet u Windows- en Linux-containerinstanties in afzonderlijke clusters behouden en alleen Windows-taken in Windows-clusters plaatsen. U kunt ervoor zorgen dat Windows taakdefinities alleen op Windows instanties worden geplaatst door het instellen van de volgende plaatsing beperking: memberOf(ecs.os-type=='windows').

Windows-containers worden alleen ondersteund voor taken die het EC2-starttype gebruiken. Het Fargate-starttype wordt momenteel niet ondersteund voor Windows-containers. Zie Amazon ECS Launch Types voor meer informatie over de lanceringstypes .

Windows-containers en containerinstanties kunnen niet alle taakdefinitieparameters ondersteunen die beschikbaar zijn voor Linux-containers en containerinstanties. Voor sommige parameters worden ze helemaal niet ondersteund en andere gedragen zich anders op Windows dan op Linux. Zie Windows-taakdefinities voor meer informatie .

Voor de functie IAM-rollen voor taken moet u uw Windows-containerinstanties configureren om de functie bij het starten toe te staan, en uw containers moeten bepaalde PowerShell-code uitvoeren wanneer zij de functie gebruiken. Zie Windows IAM-rollen voor taken voor meer informatie .

De functie IAM-rollen voor taken maakt gebruik van een referentie-proxy om inloggegevens aan de containers te verstrekken. Deze legitimatieproxy neemt poort 80 in beslag op de containerinstantie, dus als u IAM-rollen voor taken gebruikt, is poort 80 niet beschikbaar voor taken. Voor webservicecontainers kunt u een Application Load Balancer en dynamische poorttoewijzing gebruiken om standaard HTTP-poort 80-verbindingen met uw containers te maken. Zie Service Load Balancing voor meer informatie .

De Windows-server Docker-afbeeldingen zijn groot (9 GiB), dus uw containerinstances vereisen meer opslagruimte dan Linux-containerinstances, die doorgaans kleinere afbeeldingsgrootten hebben.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud