HPE toepassingen helpen MKB in hun digitale transformatie

11-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE toepassingen helpen MKB in hun digitale transformatie

Hewlett Packard Enterprise (HPE) breidt haar portfolio voor het mkb uit om hen te helpen hun digitale transformatie te versnellen. De oplossingen zijn gebaseerd op HPE Small Business Solutions en combineren mogelijkheden voor HPE ProLiant Gen10-servers, HPE storage, Aruba networking en Microsoft cloud. Daarmee levert HPE vereenvoudigde IT-implementatie en -beheer voor kleinere bedrijven.

Het mkb realiseert zich dat er digitale strategieën nodig zijn om effectief te concurreren met zowel andere kleine bedrijven als grotere organisaties met meer resources. Maar met beperkt personeel en minimale technologie is het ontwerpen van de juiste technologische basis snel kostbaar en tijdrovend. HPE Small Business Solutions biedt uitkomst en biedt mkb'ers toegang tot oplossingen die eenvoudig te kiezen, te gebruiken en te verkrijgen zijn. Het gaat hierbij om kant- en klare servers, storage, software, netwerken en cloudmogelijkheden.

Gericht op kleinere organisaties

De nieuwe oplossingen die HPE nu introduceert bouwen verder voort op deze behoeften, waarbij verbeteringen zich vooral richten op individuele eisen en prioriteiten van kleinere organisaties. Via schalingsmogelijkheden breiden deze bedrijven hun gebruikers en data eenvoudig uit indien nodig. Ook krijgen zij de beschikking over bewezen tools voor back-up en databescherming. Deze tools helpen hen niet alleen te voldoen aan relevante wetgeving, maar beperken ook de downtime van het systeem.

"Om te kunnen concurreren moeten kleine bedrijven hun energie en middelen richten op het creëren van nieuwe waarde en klantervaringen", aldus Tim Peters, vice president en general manager, Transactional SMB Group bij HPE. "Bij HPE willen we onze klanten helpen succesvol te zijn. Daarom zetten we in op de verbetering van oplossingen, begeleiding, ondersteuning, maar ook flexibele betalingsopties. Het mkb hoeft daardoor minder tijd en energie te steken in de technologie en kan de focus verleggen naar de business."

"Wij leveren betrouwbare logistieke en plansystemen voor vrachtwagenchauffeurs en operators. Door de HPE Small Business Solutions en HPE Pointnext-services om klantdata te beveiligen, kunnen we onze IT optimaliseren en eenvoudig managen. Daardoor kunnen we ons richten op de levering van de beste services aan onze klanten en daarmee onze business laten groeien", aldus Carlos Fernandez, IT Manager bij Allied Trucking of Florida.

Specifieke behoeften voor kleine bedrijven

Met de HPE Small Business Solutions, beschikbaar via geautoriseerde HPE-partners, profiteren klanten van de volgende nieuwe opties:

  • HPE-oplossingen groeien mee met de groei van kleinere bedrijven. De bestaande small office oplossing voor kleinere bedrijven is uitgebreid, zodat er tot 100 gebruikers en 200 verbonden apparaten tegelijk ondersteund kunnen worden. Klanten kunnen daarmee hun kantooromgeving uitbreiden met HPE ProLiant Gen10-servers, nieuw toegevoegde HPE StoreEasy 1660-storage en twee keer zoveel beveiligde Aruba-netwerkswitches en Wi-Fi-toegangspunten met eenvoudige point-and-click-tools om de set-up te versnellen.
  • Schaling van storage voor de groeiende databehoefte. Klanten kunnen belangrijke businessapplicaties blijven gebruiken en gebruik maken van storage met een hogere beschikbaar. Hierbij krijgen zij de eenvoud, efficiency en kostenbesparingen van software-defined storage. De nieuwe storageoplossing is gebaseerd op HPE ProLiant DL380 Gen10, waarbij de klant de keuze heeft tussen Microsoft Azure Stack HCI of VMware vSAN-software.
  • Snel herstel na geplande of ongeplande gebeurtenissen. Kleine bedrijven krijgen een file back-up die is afgestemd op bedrijfsgrootte en budget. De combinatie tussen de HPE ProLiant DL360 Gen10-server en de HPE MSA 1050-array faciliteert tot 150 gebruikers, terwijl de HPE ProLiant DL325 Gen10-server met de HPE MSA 2052 hybride array tot 250 gebruikers ondersteunt.
  • Klaar om te voldoen aan eisen en regelgeving voor dataretentie. Klanten kunnen waardevolle data centraliseren, beschermen en herstellen met een keuze uit back-upoplossingen voor verwisselbare schijf of tape met vrijwel onbeperkte capaciteit. HPE RDX Back-up System zijn eenvoudig mee te nemen en los te koppelen. De cartridges zijn beschikbaar met een capaciteit tot 4TB. Voor grotere gearchiveerde data levert de HPE StoreEver MSL 1/8 G2 Tape Autoloader tot 240 TB aan storage.

HPE-partners

Met het oog op hun kennis en expertise zet HPE in op partners om digitale kansen te creëren voor kleinere bedrijven. Aangevuld met HPE Pointnext Foundation Care en de pay-as-you-grow financieringsmogelijkheden van HPE Financial Services kunnen HPE Partners mkb’ers de juiste inzichten en ondersteuning bieden voor digitale transformatie.

"We doen er alles aan om de voortgang van technologische services voor de vracht- en luchtvaartindustrie te ondersteunen. Door de samenwerking met HPE gebruiken we HPE ProLiant Gen10-servers, waarmee we veilige, sterk presterende en veelzijdige infrastructuren leveren in onze co-location centers. We optimaliseren operations voor onze klanten terwijl we de kosten beperkt houden", aldus Joaquin J. Ochoa, partner en senior vice president Aviation Technology and Engineering bij subIT.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie