No-code platform Betty Blocks sluit partnership met Atlanta United FC

12-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

No-code platform Betty Blocks sluit partnership met Atlanta United FC

No-code development platform Betty Blocks en Amerikaanse voetbalclub Atlanta United FC gaan partnership aan. Het wereldwijd opererende softwarebedrijf zet zijn platform in om scholen in Atlanta te voorzien van een origineel lesprogramma met een mobiele app voor de STEAM Stadium Tour.

Na de aanstelling van Frank de Boer als hoofdcoach van Atlanta United krijgt de club een extra Nederlands tintje. "Een jaar geleden hebben we ons in Atlanta gevestigd, en we zijn voorlopig niet van plan om weg te gaan", aldus Chris Obdam (foto), CEO van Betty Blocks. "Als trotse nieuwe sponsor van deze geweldige voetbalclub gaat het ons niet alleen om naamsbekendheid. Ons familiebedrijf voelt een sterke band met het team. Atlanta United is twee jaar geleden een geweldige missie gestart en daar dragen wij graag ons steentje aan bij."

Lesmateriaal voor digital natives

De STEAM app wordt volledig met het Betty Blocks platform gebouwd en voorziet een nieuwe generatie 'digital natives' van onderwijsmateriaal. De app vormt een uitbreiding op de al bestaande Mercedes-Benz Stadium Tour en kan binnenkort worden gebruikt door scholen in de regio. Het Mercedes-Benz Stadium, de thuisbasis van Atlanta United FC, staat bekend als één van de duurste en technologisch geavanceerde stadions ter wereld. Het stadion, dat in 2017 werd opgeleverd, kostte zo’n $1,6 miljard en biedt plaats aan 71.000 supporters.

"We kijken uit naar de samenwerking met Betty Blocks", aldus Tim Zulawski, Senior Vice President AMB Sports & Entertainment. "Onze club beschouwt innovatie als één van zijn kernwaarden en Betty Blocks heeft een bewezen staat van dienst als leader in de no-code industrie."

Interactief

STEAM staat voor: Science, Technology, Engineering, Arts en Math. Gebruikers van de nieuwe app kunnen voor, tijdens en na de Mercedes-Benz tour lessen volgen in deze vakgebieden. Het programma is interactief en nodigt studenten uit om actief deel te nemen aan het leerproces. Door het bekijken van video's, uitvoeren van opdrachten en beantwoorden van vragen, vergroot de app de betrokkenheid bij de lesstof.

Studenten krijgen inzicht in het praktische nut van wat ze leren omdat de lessen zijn gekoppeld aan potentiële carrièrepaden. Tijdens de technische course leren studenten bijvoorbeeld van alles over webdesign en programmeren. Dit zijn veel gevraagde vaardigheden op de huidige arbeidsmarkt.

Gedeelde visies

Betty Blocks beschouwt de manier waarop Atlanta United zaken doet als perfect voorbeeld voor haar eigen visie. "Samenwerken met Atlanta is om vele redenen een droom-partnerschap voor het bedrijf", zegt Victor Kuppers, VP Marketing bij Betty Blocks. "Bij Betty Blocks werken we hard aan de democratisering van software ontwikkeling. Daarnaast investeren we in jongere generaties, dit is een belangrijke gedeelde waarde met Atlanta United."

De oprichters van Betty Blocks, broers Chris en Tim Obdam, zijn gedreven om te bouwen aan de toekomst. Ze investeren niet alleen in het bedrijf, maar ook in de gemeenschap. Kuppers: "Atlanta United FC is een geweldige inspiratie voor het bouwen van een succesvol team. Net als zij, zijn we toegewijd om op het hoogste niveau te spelen en tegelijkertijd bescheiden te blijven. We willen graag groeien als team en geloven dat we samen iets moois kunnen neerzetten."

Terug naar nieuws overzicht
Software