Aruba introduceert beveiligde wifi voor kleine bedrijven

12-06-2019 | door: Witold Kepinski

Aruba introduceert beveiligde wifi voor kleine bedrijven

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise (HPE), introduceert Aruba Instant On, een nieuwe serie van beveiligde draadloze oplossingen, ontworpen om te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van kleine bedrijven met groeipotentieel.

De Instant On-productlijn omvat in eerste instantie indoor/outdoor wifi access points (AP’s) die voorzien in een veilige, highspeed, draadloze verbinding die eenvoudiger te installeren en te beheren zijn. Daarnaast wordt de oplossing geleverd met de kwaliteit, performance en ondersteuning die klanten van Aruba verwachten.

Door de snelle groei van mobiele devices, het toenemende gebruik van cloud applicaties en de behoefte aan een fijne wifi-ervaring die vergelijkbaar is met die van grote ondernemingen, kiezen kleine bedrijven vaker voor een krachtig bedrijfsnetwerk zo verwacht Aruba. Bovendien willen kleine bedrijven ook inspelen op de groeiende gebruikersverwachtingen van medewerkers en klanten voor een veilige, always-on verbinding. Business Partners van Aruba kunnen met het nieuwe Instant On portfolio van Aruba hierop inspelen.

Het nieuwe Instant On aanbod past volgens Aruba in de marktrends. Volgens onderzoeksbureau IDC is in 2023 bij twee derde van de mkb-bedrijven digitale transformatie een belangrijk onderdeel van hun IT-strategieën. De digitale transformatie stelt nieuwe eisen aan de mkb-communicatie-infrastructuur, inclusief wireless LAN’s. Daarbij is er volgens IDC duidelijk behoefte aan specifieke wifi-oplossingen die voorzien in een eenvoudig te beheren, draadloze ervaring. Bovendien moeten de oplossingen op basis van de bedrijfsbehoeften zonder moeite schalen.

Het Instant On-portfolio is voorzien van Aruba’s 802.11ac Wave 2-technologie en maakt van Aruba’s zakelijke wifi een snel te installeren oplossing die de benodigde flexibiliteit biedt.

De Instant On-serie biedt volgens Aruba het volgende:

Een simpele, intuïtieve, mobiele app voor eenvoudige installatie en beheer;

Twee beheer mogelijkheden via de Instant On mobiele app of de cloudgebaseerde web portal;

Best-in-class securitymogelijkheden inclusief compliance met de recentste authenticatieprotocollen zoals WPA2/WPA3;

Smart Mesh-technologie voor eenvoudige uitbreiding van het netwerk naar locaties die moeilijk te voorzien zijn van een vaste-internetverbinding;

Desktop-, plafond- en muurinstallatie-opties die passen bij verschillende mkb-omgevingen.

Terug naar nieuws overzicht
Security