Denk eens aan procesoptimalisatie

Denk eens aan procesoptimalisatie

21-06-2019 | door: Blog
Deel dit artikel:

Denk eens aan procesoptimalisatie

Welke onnodige kosten kun jij elimineren binnen jouw inkoopproces? En hoe? Denk eens aan procesoptimalisatie.

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen is afhankelijk van verschillende factoren. Door een helder overzicht over de gebieden waarin jij als bedrijf verschil wilt maken, ben je al een goed eind op weg. Dagelijkse frustratie over o.a. langdurende inkoopprocessen, chaotische communicatie en veel vertraging pak je hiermee aan. Een efficiënte inrichting van jouw bedrijfsproces kan enorme voordelen teweeg brengen, zowel op financieel gebied als op concurrentieel gebied.

1. Automatisering

Door processen te automatiseren behaal je niet alleen tijdswinst maar verlaag je ook de foutmarge van werknemers. Daarnaast zorgt tijdswinst voor een verlaging van indirecte kosten zodat collega’s meer tijd hebben om focus te leggen op zaken die er echt toe doen. Het is hierbij belangrijk om ervoor te zorgen dat er bij geautomatiseerde processen rekening gehouden wordt met de behoeften van mensen en dus van toegevoegde waarde zijn.

2. Digitalisering

Procesdigitalisatie is de perfecte kans om concurrentieel voordeel te behalen. Gedigitaliseerde inkoopprocessen zijn hierbij een belangrijke stap in de goede richting. De implementatie van een passend inkoopsysteem zorgt voor meer transparantie en door het proces volledig digitaal te laten verlopen bespaar je tijd en kosten.

De voordelen van automatisering en digitalisering in combinatie met gecentraliseerde afspraken:

Faciliteren van afspraken als gevolg van schaalvoordelen

Verlaging in foutmarge

Invoeren/optimaliseren SLA overeenkomsten

Geconsolideerde en gestandaardiseerde rapportages

Besparing op indirecte inkoop- en administratiekosten

Bij procesoptimalisatie ligt de nadruk op het verhogen van efficiency en het verlagen van de indirecte kosten. Optimalisatie van het inkoopproces kan al met enkele quick wins. Benieuwd hoe dit direct vertaald kan worden binnen jouw organisatie? Neem dan contact op met IT 2030.

Door: Wesley de Jong, International Account Director IBU Bechtle - ARP

it-2030.jpg

 

Terug naar nieuws overzicht